Gewichtsaanpassing calculator | Concept2

Gewichtsaanpassing calculator

Een grotere, zwaardere roeier heeft doorgaans meer kracht dan een kleinere ploeggenoot. Daardoor krijgt de grotere persoon vaker een hogere score op de ergometer. Dit vertelt niet het hele verhaal, want als je in het water roeit zal het grotere gewicht de boot dieper in het water laten zinken. Hierdoor krijg je weerstand die door de kracht van de roeiers overwonnen moet worden. Hoe zwaarder de roeier, hoe meer weerstand voor de boot en hoe meer kracht die roeier moet leveren om hetzelfde te zijn als de lichtere ploeggenoot. De ergometer neemt dit effect niet mee, dus een zwaardere roeier kan meer potentie lijken te hebben dan in het echt in de boot.

De Concept2 Roeimachine is een heel handig middel voor roeicoaches, omdat het een gecontroleerde, meetbare manier biedt om hun sporters potentieel te meten. Toch is het belangrijk dat coaches het gewicht van hun roeiers ook in acht nemen. Vandaar de Formule voor Gewichtsaanpassing. Veel coaches hebben deze formule door de jaren heen gebruikt, maar daar had je liefde voor wiskunde voor nodig en een behoorlijk krachtige rekenmachine! Nu is het makkelijk met onze Online Gewichtsaanpassing Calculator!

Belangrijk: Je aangepaste score kan je niet indienen voor de Concept2 Online Ranking. We gebruiken alleen onbewerkte tijden en afstanden voor classificatie.

Coaches, let op: Deze formule is niet exact hetzelfde als degene die je misschien in het verleden hebt gebruikt. Je zal oude aangepaste resultaten niet kunnen vergelijken met de nieuwe aangepaste resultaten van deze calculator. We hebben onlangs geschaafd aan de formule zodat hij de snelheid van een acht beter weerspiegelt.

FAQ’s Gewichtsaanpassing

Moet de luchtschuifinstelling niet worden meegerekend?
Nee, de Performance Monitor houdt al rekening met de luchtschuifinstelling. Het apparaat kalibreert zichzelf na elke haal opnieuw om de luchtschuifinstelling en omgevingscondities mee te nemen.
Kan je deze formule op zowel vrouwen als mannen toepassen?
Ja.
Wat is het gewicht van de standaard roeier voor deze aanpassing?
In eerste instantie gebruikten we 170 (77.1 kg) om de gewichtsaangepaste scores te normaliseren omdat dat ongeveer het gemiddelde gewicht van alle roeiers was. Maar ongeveer een jaar geleden realiseerden we ons dat een ander getal de aangepaste score meer betekenis zou geven. Door 270 (122.5 kg) te gebruiken, wordt de aangepaste score een goede inschatting van iemands potentiële snelheid in een acht. Anders gezegd: als de gemiddelde aangepaste score met deze formule van de 8 roeiers in een acht 6:00 is, zou de boot in staat moeten zijn 6:00 te roeien in een 2k wedstrijd. Dit onder perfecte condities en met vrijwel volledig effectief roeien (niemand roeit perfect). We geloven dat dit ongeveer zal kloppen voor alle typen ploegen.
Wat vertelt deze aanpassing me?
Als je score is aangepast voor je gewicht, zal het een goede indicatie zijn van je potentiële snelheid in een acht. Als alle acht roeiers dezelfde aangepast score hebben, zal die acht in staat moeten zijn die snelheid te roeien op een 2km wedstrijd in het water – onder perfecte condities en met vrijwel volledig effectief roeien (niemand roeit perfect).
Waarom zou een coach deze aanpassingscalculator moeten gebruiken?
Wil je de ergometer-scores gebruiken als selectiecriteria? Dan is het belangrijk dat je alleen scores vergelijkt die zijn aangepast voor het gewicht. Anders selecteer je wellicht niet de meest effectieve roeiers. Dit komt omdat de ergometer zwaardere roeiers niet bestraft voor het effect dat hun extra gewicht kan hebben op de snelheid van de boot.
Hoe kan een individu deze calculator gebruiken?
Individuele roeiers kunnen ook baat hebben bij deze calculator. Vul je lichaamsgewicht en roeiscore in en de formule vertelt je hoe snel je zou moeten kunnen gaan in een acht als alle roeiers dezelfde aangepaste score hebben als jij. Dan kan je jezelf bijvoorbeeld vergelijken met de Nationale Mannen- of Vrouwen Acht! Je kan de snelheid van ‘jouw’ acht natuurlijk ook gewoon vergelijken met die van je trainingspartner.
Wat is de formule, zodat ik de berekening ook zonder computer kan maken?
Dit zijn de formules:
  • Wf = [lichaamsgewicht in lbs / 270] tot de macht 0.222
  • Aangepaste tijd = Wf x geroeide tijd (seconden)
  • Aangepaste afstand = geroeide afstand / Wf

1 lbs = 0.45359 kg
1 kg = 2.2046 lbs

Enter your body weight and either the time (for a distance piece) or distance (for a timed piece) and then click Calculate.

Body Weight


Pounds
OR
Kilograms
Please enter a weight

Workout Time


Hours
:
Notulen
:
Seconden

Workout Distance


meters

0
Aangepaste gewichtsfactor
Aangepaste tijd
Aangepaste afstand

Belangrijk: Je aangepaste score kan niet ingediend worden voor de Concept2 Online Ranking. We gebruiken alleen onbewerkte tijden en afstanden voor classificatie.