Roeien voor Golfers | Concept2

Roeien voor Golfers


Andy Prosowski
Andy Prosowski, Golf Schools of Scottsdale

Bij golf heb je kracht, flexibiliteit en duurvermogen nodig. Roeien op de roeimachine voldoet aan al deze eisen. Voeg wat specifiek krachtwerk toe op de SkiErg en een beter golfspel is binnen handbereik.

Workout Voorbeelden

Golfcoach Andy Prosowski, mede-eigenaar van de Golf Schools of Scottsdale in Arizona stuurde ons deze trainingen.

Doel: Sterker worden en je golfswing verbeteren met roeioefeningen gericht op de vijf gebieden die golfen en roeien met elkaar gemeen hebben: sequenties, ritme, kernkracht, duurvermogen en visualisatie.

Details: Richt je elke training op een andere oefening. Doe de oefeningen 20–30 minuten.

Sequentie Oefening

Golf en roeien vereisen specifieke sequenties van bewegingen. In roeien zijn dat eerst de benen, dan de torso en dan de armen. Leren om de roeisequentie consistent uit te voeren terwijl je de intensiteit verhoogt zal zich vertalen in een krachtige, gecontroleerde golfswing. Houd je greep en armen ontspannen bij deze oefening en begin langzaam te roeien. Verhoog ongeveer elke 10 minuten je intensiteit terwijl je de goede volgorde van bewegen aanhoudt.

Ritme Oefening

Een slecht ritme en tempo zijn desastreus voor een goede techniek bij het golfen en het roeien. Je moet een constant en sterk ritme aanhouden, ongeacht je tempo. Om ritme en tempo te oefenen probeer je je haalfrequentie en 500m splittijd constant te houden tijdens de roeisessie. Richt je aandacht op het gevoel van de snelheid en niet op de Performance Monitor.

Kern Kracht Oefening

Bij de golfswing komt de kracht van je kernspieren, terwijl de snelheid van je armen, polsen en handen komt. Gecombineerd geven deze elementen je afstand...en elke golfer probeert meer afstand te krijgen.

Volg de instructies voor de Sequentie Oefening, maar roei op een lager tempo. Focus op je benen en kernspieren voor kracht. Probeer geen snelle splittijden te halen, maar concentreer je op snelle handen en armen om je haalsnelheid te verhogen.

Duurvermogen Oefening

Golf is een lang spel en goede golfers weten hoe ze kunnen ontspannen tussen de slagen door en terwijl ze die maken. Het is belangrijk om duurvermogen te ontwikkelen zodat een goede golfronde niet verpest wordt door vermoeidheid bij de laatste paar holes.

Roei 5 minuten om op te warmen. Roei dan 25 seconden sneller (noteer je snelheid) en ontspan dan door 1 minuut en 35 seconden op een constante snelheid te roeien. Herhaal deze intervallen met telkens dezelfde snelheid tijdens de eerste 25 seconden.

Visualisatie Oefening

Bij golf moet je al je lichaamsbewegingen omzetten in een vloeiende “video clip”. Je doet dit door je voor te stellen hoe je een perfecte swing maakt en je bewust te zijn van hoe dat voelt. Je moet de kunst verstaan vertrouwen te hebben en los te laten en te geloven dat je de beweging op een natuurlijke manier kan maken.

Visualiseer tijdens het roeien dat je perfecte halen maakt. Ontspan je geest en roei gewoon. Bekijk dan je splittijden op de Performance Monitor. Het zal je verbazen hoe snel je roeit!

Video Serie met Jim Cotta

Jim CottaJim Cotta, TPI gecertificeerd Golf Fitness Instructeur, zal je helpen je golfspel naar een hoger niveau te tillen met de Cotta Methode. Bekijk Jim’s aanpak in de Jim’s Golf Training met Concept2 video serie: