3 manieren om jouw leden betrokken te houden tijdens de feestdagen

Thumbnail image of author
Dec 18, 2020

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent veel lekker eten en drinken. Iets dat ook zeker moet kunnen, ook wanneer je intensief traint. Voor veel sportschoolbezoekers is het toch wel een prettig idee om de sportmotor aan te houden, ook tijdens de feestdagen.

Hoe je ze hierin tegemoet komt en hoe je ze precies het feestgevoel geeft, ook tijdens de training? Wij geven je 3 manieren om jouw sportschoolbezoekers tevreden te houden tijdens de feestdagen!

Organiseer een (charity) kerstevenement

De maatregelen zijn weer versoepeld! Dat betekent dat er weer gesport mag worden, ook in groepslessen. Uiteraard wel met gepaste maatregelen. Zorgen voor voldoende afstand is nog steeds een must. Wij schreven in onze vorige blog al waarom roeien ideaal is voor groepslessen. De machines zijn individueel in te stellen en kunnen makkelijk uit elkaar geplaatst worden. Op die manier kun je alsnog een groepsles organiseren zonder je zorgen te maken of de regels wel gehanteerd worden.

Om het dan toch in het feestdagen thema te houden is het een idee om een speciale kersttraining ervan te maken. Of een training waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat! Helemaal in de kerstsfeer. Giet het in de vorm van een sponsorloop of donatietraining en je kerstevenement is een feit. Mocht je het niet willen verwikkelen in de overige lessen, dan is het wellicht een idee om het in de avond of in het weekend te organiseren.

Geef een online roei event

Toch niet zo’n fan van de versoepelde maatregelen en ben je inmiddels een pro geworden in het geven van online trainingen? Overweeg dan een kerstevent online. Zo bied je de sporters thuis ook iets moois. Hoe je dat precies doet wanneer de thuissporter geen machine heeft? Een optie is om apparatuur uit te lenen.

Mocht dit niet haalbaar zijn, dan bestaat er nog een alternatief: het gebruiken van een halter in plaats van een roeimachine. Dit werkt als volgt: plaats de halter op de grond en ga erbij staan. Pak de halter vast, ga door de hurken, sta op en strek de benen en rug. Armen tot schouderhoogte houden. Wanneer je de beweging goed doet, zal dit vanzelf gaan. Een prima vervanging voor een roeimachine! Mocht jouw thuissporter wel in het bezit zijn van een roeimachine, dan hebben wij hier een aantal oefeningen om thuis te doen.

Hou een online happening

Wil jij mensen geëntertaind en betrokken houden? Hou een online event of happening. Met de online mogelijkheden tegenwoordig valt er een hoop te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan een live Q&A waarin je antwoord geeft op vragen of organiseer workshops om kennis te maken met jouw sportschool. Een hoop mensen zijn zich nu aan het oriënteren voor een sportschool om zich in te schrijven voor de goede voornemens.

Tijdens een live Q&A kan je denken aan het beantwoorden van veelgestelde vragen. Dit is interessant voor zowel jouw huidige leden als toekomstige leden. Geef ze ideeën om doelen te stellen voor 2021 of vertel over jouw speciale kerst trainingsschema’s. Zo krijgen ze een goed beeld van wat jij aanbiedt en waarom ze bij jouw sportschool moeten aankloppen voor 2021. Misschien kan je zelf jouw huidige leden motiveren om een speciale kerstactie te delen op social media!

Roeien is een goede manier om de sportschoolbezoeker fit te houden tijdens de feestdagen. Hier lees je waarom roeien ook goed is voor je brein!

Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een roeiend uiteinde!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts