3 redenen waarom de SkiErg goed is voor het brein | Concept2

3 redenen waarom de SkiErg goed is voor het brein

Thumbnail image of author
Jan 26, 2021

Waarom is de SkiErg zo goed voor het brein?

Een training op de SkiErg valt onder een van de zwaarste trainingen. Dat is goed is voor je lijf, is vanzelfsprekend. Leuk feitje: het is ook nog eens goed voor je brein! In onze vorige blogs hebben wij de SkiErg al uitgebreid geïntroduceerd en geschreven waarom dit zo goed is voor je lichaam. In deze blog lees je waarom het zo goed is voor het brein.

Het vereist maximale concentratie

Net zoals bij het roeien heb je ook op de SkiErg de volle focus nodig. Dit werkt als een perfecte afleiding van ons (drukke) dagelijks leven. Doordat je je hoofd helemaal uitschakelt, heb je de volle concentratie op de training. Gedachten kunnen niet afdwalen naar boodschappenlijstjes of gesprekken op het werk. Hierdoor ga je volledig op in de training. Dat werkt niet alleen stressverlagend, het geeft ook nog eens rust aan je brein.

Je krijgt een opgelucht gevoel na afloop

De volle focus is aanwezig tijdens het trainen. Je gaat er helemaal in op. Tijdens de training op de SkiErg heeft het brein geen tijd om na te denken over onrustige gedachten. Fysiek ben je ook nog eens hard bezig. Dit zorgt voor een positief effect na afloop. En dat is een heerlijk opgelucht gevoel, na een intensieve training. Het is als een mentale reset maar dan door inspanning in plaats van ontspanning.

Je traint doelmatig

Wanneer je traint met een doel denk je bewust na over waar je naartoe wilt en hoe je er gaat komen. Door te trainen met deze machine, is dat goed mogelijk. Sommige sporters willen namelijk werken naar een bepaald doel. Of dat sportgericht is of wellicht medisch, ze trainen naar iets toe. Om de sportschoolbezoeker te helpen bij het behalen van de doelen kan je ze de statistieken bij laten houden. Dit werkt extra motiverend en gaat via ons Online Logboek. Op die manier kunnen trainingen worden opgeslagen en kunnen ze meedoen aan de vele challenges gedurende het jaar. Willen ze het liever op papier bijhouden? Dan kunnen ze hier het papieren logboek downloaden.

Je weet nu wat trainen op de SkiErg inhoudt, wat het doet voor je lichaam en wat voor effect het heeft op je brein. In onze volgende blog schrijven wij meer over waarom een SkiErg niet in jouw sportschool mag ontbreken.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts