4 manieren om je optimaal voor te bereiden voor het NK Indoor Roeien | Concept2

4 manieren om je optimaal voor te bereiden voor het NK Indoor Roeien

Thumbnail image of author
Nov 17, 2020

12 december is het zover, het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien 2020. Ditmaal is het een online roei event! Hoe ga jij deze trainingsperiode aanpakken komende maand? Om je goed voor te bereiden vind je hier een overzicht van alle hulpmiddelen en de manieren waarop je kan trainen.

Mocht je je nog niet hebben ingeschreven dan kan dat hier. Meer info over dit event kan je terug lezen in onze vorige blog. En dan nu: hoe kan jij je het beste voorbereiden en waar vind je hier de workouts, tips en juiste technieken?

Motiverende podcast

Kan jij wel wat extra motivatie gebruiken? Volg dan de podcast van Concept2 trainer Cady Hart-Petterssen. Hij helpt je workouts te doen waarbij je een krachtigere conditie opbouwt. De tijd vliegt gegarandeerd voorbij terwijl jij werkt aan jouw roeiskills. De podcast is te downloaden voor op jouw smartphone en geschikt voor verschillende niveaus.

Nieuwsbrief ‘Workout Of The Day’

Iedere dag stipt 7 uur ‘s ochtends de ‘Workout Of The Day’ ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief. Je ontvangt iedere dag 3 verschillende workouts met een korte, medium en lange duur. Zo bepaal jij je eigen doel en schema per dag! Iedere workout begint met een warming up en eindigt met een cooling down. Vind je de aangeboden workout niet leuk? Dan kan je altijd nog kiezen voor een andere workout via de optie ‘toon alternatief’.

YouTube videos

Een goede voorbereiding gaat niet zonder het beheersen van de juiste technieken. Om je hierbij te helpen hebben wij een aantal trainingstechniek video’s voor je klaarstaan op YouTube. Hierin instrueren wij precies hoe je traint op de roeimachine en wat de correcte roeitechniek is. De trainingstechniek video’s vind je hier:

Technique videos

Roeien is een natuurlijke beweging en voor de meesten erg simpel aan te leren. Maar wil je het echt goed onder de knie hebben voor het roeievent op 12 december? Dan hebben we hier een aantal interessante techniek video’s voor je op een rijtje gezet.

Het is ontzettend handig om iemand naar je roeitechnieken te laten kijken en het te vergelijken met de lichaamshouding in het filmpje over lichaamshouding.

Wist je dat jouw roeitechniek ook beïnvloed kan worden door jouw ademtechniek? Dankzij deze tips over ademtechnieken kan je deze verbeteren. Zo weet je zeker dat je na alle workouts klaar bent voor het einddoel: NK Indoor Roeien 2020!

Een deel van de opbrengst van de 31ste editie Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien 2020 gaat naar World Child Cancer Nederland. Je steunt niet alleen een goed doel, zoals we eerder uitlegden in deze blog over roeien en je lichaam is roeien ook nog eens heel goed voor je eigen lijf!

Wil jij ook ‘Live’ of ‘Submit’ deelnemen? >Inschrijven hiervoor kan tot 4 december.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts