5 redenen om een SkiErg in je sportschool neer te zetten | Concept2

5 redenen om een SkiErg in je sportschool neer te zetten

Thumbnail image of author
Feb 09, 2021

Je weet inmiddels wat de SkiErg doet met het lichaam en het brein en hoe erop moet worden getraind. In deze blog vertellen wij je waarom de SkiErg niet mag ontbreken in jouw sportschool, ook als je al een roeimachine hebt. De SkiErg maakt het sportschoolplaatje compleet.

Een droogtrainer voor cross country skiën

Samen met roeien is trainen op de SkiErg de meest zware oefening. Wel is het technisch makkelijker dan roeien: er komt minder techniek bij kijken waardoor trainen met de SkiErg voor iedereen is weggelegd. Bovendien is het een goede oefening om voor te bereiden op de echte wintersport.

Inzetbaar voor rolstoelers

Als wij zeggen dat het trainen erop voor iedereen is weggelegd, bedoelen wij ook écht iedereen. De SkiErg is ook geschikt voor rolstoelers. De hendels die normaal gesproken hoog hangen kunnen heel gemakkelijk worden vastgemaakt aan het frame. Zo maak je het voor deze doelgroep ook interessant om te komen trainen.

Complementair aan de roeimachine

De SkiErg is een mooie toevoeging en vereist tegelijkertijd een vergelijkbare inspanning. Echter train je met roeien voornamelijk de benen, dus de grootste drive moet hierbij vanuit de benen komen. Skiën is meer bedoeld voor de armen en schouders. Ter vergelijking: bij roeien train je 60% benen, 20% core en 20% armen. Bij skiën is dit 40% armen, 30% core en 40% benen. Benen worden dus bij het skiën niet overgeslagen, maar gaan niet gillend branden zoals bij het roeien. De inspanning is vergelijkbaar maar dan door het belasten van verschillende spiergroepen.

Een full body workout

Zoals wij in onze vorige blog over wat het doet met je lichaam al schreven: je biedt een full body workout. Jouw sporters trainen verschillende spieren en krijgen maximale inspanning - zowel fysiek als mentaal en al helemaal in combinatie met het roeien.

De machine gaat lang mee

Ook niet erg onbelangrijk voor het financiële plaatje: de SkiErg gaat lang mee. Niets zo vervelend als een machine die na een tijdje al is afgeschreven. Je wil jouw sporters het beste bieden tegen de meest gunstige kwaliteit-prijs verhouding. De machines van Concept2 staan voor kwaliteit. Een van onze vaste klanten Boris van Hitgym0172 is dan ook erg tevreden: “Ten eerste zijn de machines van Concept2 goed geprijsd,” vertelt hij. “Zelfs na jarenlang gebruik zijn de machines op Marktplaats nog zeer gewild. Ten tweede vinden wij de kwaliteit uitstekend. De machines gaan vrijwel niet kapot en als dit wel gebeurt, zijn ze gemakkelijk te repareren.”

Heb jij al een plekje gereserveerd in jouw sportschool voor de SkiErg? Even samengevat: in onze blogs schreven wij alles over hoe je traint op de SkiErg, waarom het goed is voor lichaam en brein en waarom het niet mag ontbreken in jouw sportschool. Wil jij jouw sporters een full body workout aanbieden? Neem gerust een kijkje naar ons assortiment.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts