5 redenen waarom de BikeErg goed is voor het lichaam | Concept2

5 redenen waarom de BikeErg goed is voor het lichaam

Thumbnail image of author
Dec 06, 2021

Een sterke indoor fiets, dat is de BikeErg. We introduceerden dit derde familielid van Concept2 (naast de SkiErg en RowErg) al in onze vorige blog. Daarin verklapten we al dat trainen op de BikeErg goed is voor het lichaam. Maar waarom? Vandaag lichten we 5 redenen uit.

Reden #1: Je traint selectieve spieren

Waar de SkiErg en RowErg veel spiergroepen aanspreken, worden met de BikeErg vooral de beenspieren aangesproken. Voor een full body work-out moet je dus bij de andere machines zijn, maar voor het trainen van selectieve spieren is de BikeErg juist geschikt. Heb je sportschoolleden of klanten met blessures bij de armen, rug of core bijvoorbeeld? Dan kunnen zij alsnog trainen met de BikeErg.

Qua intensiteit kun je denken aan 95% benen en 5% rug of onderlichaam is. Je traint namelijk dezelfde spieren die je met gewoon fietsen ook zou trainen.

Reden #2: Het helpt bij afvallen

Je verbruikt dus de meeste energie per kilo lichaamsgewicht met een training op de BikeErg. In vergelijking met lopen verbrand je op de BikeErg in een korte tijdseenheid veel meer energie. Het resultaat? Het helpt met afvallen, al helemaal doordat je je hele lichaam gebruikt in de beweging. Ze verbranden meer calorieën op die manier. En uiteraard, wanneer je meer calorieën verbrandt dan je consumeert, val je af.

Reden #3: Het werkt als stress releaser

Net zoals bij roeien of skiën werkt het trainen op de BikeErg ook als een stress releaser. Wij ervaren doorgaans veel stress op het werk, in contact met mensen en van alle technologie om ons heen. Waar ons lichaam vroeger stresshormonen aanmaakte als reactie op gevaar, hoeven wij tegenwoordig niet meer op die manier te vluchten. Toch krijgen wij door eerdergenoemde factoren veel stress en dit zorgt ervoor dat energie vrijkomt die wij doorgaans niet goed gebruiken. Door te fietsen op de BikeErg kunnen ze zich helemaal ontladen.

Reden #4: Je traint impactvrij

Trainen op de BikeErg impactvrij, net als trainen op de SkiErg of RowErg. Dat houdt in dat er weinig kans is op blessures. Wanneer je gaat hardlopen krijgt je lichaam letterlijk met iedere stap een aardige impact te verwerken. Bij de BikeErg is dit niet het geval.

Reden #5: Je hebt goed inzicht in progressie

Met het PM5 schermpje heb heb je goede feedback met wat je aan het doen bent - zowel jij als expert als de sporter zelf. Door dit inzicht weet je of iemand progressie maakt of niet. Hierdoor weet je precies waar je op kunt focussen en hoe je de trainingen op de BikeErg aan kunt passen.

In onze volgende blog zullen wij vertellen waarom trainen op de BikeErg niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je brein. Houd onze blogs goed in de gaten om op de hoogte te blijven! Graag automatisch op de hoogte worden gehouden? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts