5 redenen waarom een roeimachine in jouw sportschool thuishoort

Thumbnail image of author
Dec 10, 2020
Waarom hoort een roeimachine in jouw sportschool thuis?

Als eigenaar van een sportschool wil je het beste aan jouw bezoekers aanbieden. Je wil ze motiveren en een totale work-out aanbieden. Tevreden klanten zijn je beste klanten. Waarom een roeimachine niet mag ontbreken aan jouw collectie apparaten in de sportschool heeft meerdere redenen. Wij noemen ze voor je in deze blog.

Het is een total body work-out

Hoe fijn is dat, een machine die het hele lijf traint. Voor veel sportschoolbezoekers is dat ideaal! Zin of geen zin, je doet in één keer een total body work-out en dat werkt motiverend. Daarnaast bestaan er nog 4 goede redenen waarom roeien goed voor het lijf is. Roeien is impactvrij, oftewel veel minder blessuregevoelig. Door te roeien worden diverse spieren gebruikt, wordt de flexibiliteit vergroot en is het ook nog eens goed voor het hart- en vaatstelsel.

Het wordt gebruikt als crossfitonderdeel

Als mensen alles al getraind hebben in de sportschool, is het energiesysteem goed uitgeput. Wil je echt de total work-out aanbieden? Bied dan een roeimachine aan. Vooral in deze internationale fitness branche mag en kan een roeimachine niet ontbreken.

Het is een perfecte machine voor groepslessen

Groepslessen aanbieden klinkt in deze tijd misschien wat minder aantrekkelijk. Denk aan de 1,5 meter afstand en de minimale contactmomenten. Juist daarom zijn roeimachines perfect. Je kan ze uit elkaar neerzetten, individueel instellen en zijn daarom helemaal corona-proof. Op die manier kan je alsnog groepslessen aanbieden én je aan de regels houden.

Sportschoolbezoekers kunnen statistieken goed bijhouden

Veel sportschoolbezoekers volgen schema’s en houden graag hun proces en progressie bij. Door ze de vooruitgang bij te laten houden, blijven ze beter gemotiveerd. Het bijhouden van de statistieken is op meerdere manieren mogelijk. Uiteraard via het display van de roeimachine maar ook via ons Online Logboek. Op die manier kunnen trainingen worden opgeslagen en kunnen ze meedoen aan de vele challenges gedurende het jaar. Ook is het mogelijk voor jouw bezoekers om het op papier bij te houden. Deze kunnen ze hier downloaden. Zo weet je zeker dat ze gemotiveerd blijven en terug zullen komen voor meer!

Een roeimachine gaat lang mee

Door een roeimachine aan te schaffen voor jouw sportschool weet je dat je de bezoeker een volledige en complete work-out aan kan bieden. Dat het apparaat nog eens heel lang meegaat en relatief lage aanschafprijs heeft is al helemaal mooi meegenomen. Een van onze trouwe klanten, Boris van Hitgym0172, is dan ook erg tevreden met de roeimachines: “Ten eerste zijn de roeimachines van Concept2 goed geprijsd,” vertelt hij. “Zelfs na jarenlang gebruik zijn de machines op Marktplaats nog zeer gewild. Ten tweede vinden wij de kwaliteit van de roeimachines uitstekend. De machines gaan vrijwel niet kapot en als dit wel gebeurt, zijn ze gemakkelijk te repareren.”

Wil jij weten hoe je jouw roeimachines het beste lang laat mee gaan? Dat lees je in deze blog met vier tips om je roeimachine te onderhouden.

Het mag duidelijk zijn: een roeimachine kan niet ontbreken in jouw sportschool. Met onze handige trainingsschema's, tips & tricks, challenges, logboeken en andere weetjes omtrent roeien kan je de sportschoolbezoeker alles aanbieden. Lees hier meer over roeien.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts