6 redenen om een BikeErg in jouw sportschool te zetten | Concept2

6 redenen om een BikeErg in jouw sportschool te zetten

Thumbnail image of author
Oct 28, 2021

Er zijn talloze sportmachines op de markt met elk eigen functies en unieke kenmerken. Waarom zou je dan specifiek voor een BikeErg kiezen? Welke redenen zijn er om een BikeErg in jouw sportschool of fitnessonderneming te zetten? We zetten 6 redenen op een rijtje.

Makkelijk in onderhoud

De BikeErg is net als onze andere machines heel gemakkelijk te onderhouden. Het kost weinig tijd, geld of moeite. Het vliegwiel schoonmaken gaat hetzelfde als bij de SkiErg en de RowErg. Wat wel anders is, is dat er geen ketting is maar banden. Dat is alleen maar handiger, want deze banden hoeven niet gesmeerd of schoongemaakt te worden zoals bij onze andere machines. Meer weten over het (simpele!) onderhoud van de BikeErg? Binnenkort publiceren we er een blog over!

Geschikt voor zwaar gebruik

De BikeErg is een degelijke en sterke fiets waar lekker op gefietst kan worden. Door het sterke frame en de aandacht voor kwaliteit bij het ontwikkelen van de BikeErg, kan je er zeker van zijn dat de machine ontzettend sterk is. Daarom is de BikeErg ook zeker geschikt voor zwaar gebruik - zowel in de zin van ‘intensief gebruik’ als ‘zware gebruikers’.

Goede droogtrainer voor wielrennen

Is het buiten slecht weer of is het al donker? Dan kan de BikeErg prima fungeren als alternatief voor wielrennen. Met deze droogtrainer zorgen fanatieke fietsers ervoor dat zij in shape blijven en hun conditie en kracht niet verliezen.

Complementair aan de andere machines

Misschien heb je onze andere machines al in de sportschool staan en lijkt de BikeErg daarmee overbodig. Niets is minder waar. De BikeErg is juist complementair aan de SkiErg en RowErg. De verhoudingen zijn ongeveer:

  • BikeErg: 95% benen, 5% rug en onderlichaam
  • RowErg: 60% benen, 20% core, 20% armen
  • SkiErg: 40% armen, 30% core, 30% benen

Geschikt voor mensen met blessures

Bij een blessure aan het bovenlichaam is sporten op de roeimachine of skimachine niet zo’n goed idee, want zoals je in het vorige puntje kunt lezen zijn de armen en core van essentieel belang bij deze twee machines.

Gelukkig kunnen sporters zich dan alsnog wel inspannen op de BikeErg. De machine focust namelijk vooral op de benen en slechts een klein beetje op de rug en het onderlichaam, maar helemaal niet op de armen. Heb je dus sporters met blessures aan de ribben of overbelaste armen van pull ups? Dan kunnen zij alsnog goede trainingen op de BikeErg draaien.

Doordat de sporters alsnog inspanningen kunnen doen, bevorderen zij herstel, waardoor zij eerder terug kunnen komen op niveau. Conditionair gezien raken zij niet achterop.

Gaat lang mee

Zoals wij al zeiden hebben we de BikeErg met de grootste zorg en aandacht ontwerpen, om ervoor te zorgen dat de machine zo sterk en gebruiksvriendelijk mogelijk is. Doordat de machine kwalitatief zo goed is, gaat deze heel lang mee. Met de BikeErg kun jij jouw sporters het allerbeste bieden. Voor jou als sportschoolondernemer is het voordelig, omdat je na aanschaf weet dat je iets goeds in handen hebt, waar je voorlopig geen omkijken naar hebt. Wel zo prettig!

Heb jij al een plekje gereserveerd in jouw sportschool voor de BikeErg? Even samengevat: in onze blogs schreven wij alles over hoe je traint op de SkiErg, waarom het goed is voor lichaam en brein en waarom het niet mag ontbreken in jouw sportschool. Wil jij jouw sporters een full body workout aanbieden? Neem gerust een kijkje naar ons assortiment.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts