8x de beste apps om je trainingen te organiseren of te structureren | Concept2

8x de beste apps om je trainingen te organiseren of te structureren

Thumbnail image of author
Sep 06, 2021

Concept2 biedt veel plannen en bronnen om je training te begeleiden. Onze Concept2 Training Guide kan je helpen om een plan op te stellen dat het beste past bij jouw doelen, niveau en activiteiten.

Er zijn ook veel apps die je training kunnen organiseren, trainingen kunnen voorstellen of zelfs je monitor voor je kunnen instellen! Dit maakt het makkelijker om te trainen, want dagelijkse trainingen zijn slechts een klik verwijderd op je smartphone of tablet. Hier zijn een paar van onze favorieten.

Roeien: 2k trainingsschema's

De afstand van 2000 meter is populair omdat het de Olympische afstand voor roeien en een gemeenschappelijk trainingsdoel voor veel watersporters is. Het wordt ook vaak gebruikt voor het testen van fysieke fitheid. De evaluatie duurt ongeveer zes tot tien minuten en kan een goede inschatting zijn van kracht en uithoudingsvermogen.

Op het water herkennen atleten mogelijk het gezicht van achtvoudig wereldrecordhouder, viervoudig Olympiër Eric Murray in de asensai- app. Zijn (RE)COMMIT-programma kan je door een trainingsplan leiden naar je beste 2k. Ook biedt asensai online lessen aan om je door het werk te leiden.

RowForge biedt trainingsplannen voor verschillende doelen, waaronder de 2k-afstand. Hun conditioneringsprogramma's kunnen jou helpen om jouw cardiovasculaire en krachtfuncties te verbeteren. Je kunt jouw huidige basisconditie vaststellen met de tests. De plannen van vier tot zes weken kunnen jou op weg helpen naar een nieuw persoonlijk record. RowForge kan jouw Performance Monitor voor elke training programmeren.

RowErg en SkiErg: streef je fitnessdoelen na

Door trainingsplannen weet je beter welke trainingen jou zullen helpen om jouw fitnessdoelen te bereiken voor elke tijd of afstand. EXR ontwerpt roeitrainingen en geeft feedback om je op het goede spoor te houden. Hun geanimeerde cursussen zijn bedoeld om roeien leuk te maken, terwijl je traint in een virtuele omgeving. Er zijn ook opties om te racen of deel te nemen aan klassen.

ErgZone is een andere optie (voor zowel roeien als skiën) die jouw monitor zal instellen met trainingen om jou naar jouw doelen toe te laten werken. Partnercoaches dragen speciaal voor jou bij, door middel van innovatieve privé-workouts.

Wil je volgende keer beter weten hoe je training eruit komt te zien? Dan is KREW een andere optie die trainingen voor je samenstelt op basis van hoe je momenteel aan het verbeteren bent. KREW werkt voor RowErgs, de SkiErg en de BikeErg. Hun online lessen geven je extra manieren om je meters te voltooien.

Al deze apps (asensai, RowForge, EXR, ErgZone en KREW) uploaden je resultaten rechtstreeks naar het Concept2 Online Logbook. Hierdoor kun je heel gemakkelijk jouw resultaten trainen, volgen, rangschikken en analyseren.

BikeErg

Volg je eigen trainingskalender voor de BikeErg met drie aanbevolen apps: Trainer Road, Sufferfest en Zwift.

  • Trainer Road biedt op wetenschap gebaseerde plannen die zijn opgebouwd rond jouw seizoensdoelen en levensstijl.
  • De Sufferfest-trainingsplannen zijn ontworpen door coaches van wereldklasse die hebben gewerkt met allerlei professionele atleten. The Sufferfest is gebaseerd op sportwetenschap en is geverifieerd in laboratoriumtests.
  • Zwift maakt trainingsplannen voor de lange termijn met meer dan 1000 gestructureerde trainingen. Elk plan is afgestemd op uw fitnessniveau. De plannen zijn flexibel om aan je schema te voldoen en bieden je de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in competitie en landschap in de virtuele werelden van Zwift.

Apps die voorzien in trainingsschema's geven betekenis en structuur aan de data in je Concept2 Performance Monitor. Met de ondersteuning van apps zijn we ervan overtuigd dat jij jouw doelen zult bereiken.

Disclaimer
Neem contact op met een medische professional voordat u een fitnessplan uitvoert. Concept2 kan niet bepalen of roeien iets voor jou is. Het is uw verantwoordelijkheid om uw eigen medische en fysieke toestand te evalueren en om onafhankelijk te bepalen of u de informatie of inhoud op concept2.com uitvoert, gebruikt of aanpast. Elk oefenprogramma kan letsel tot gevolg hebben. Door vrijwillig een oefening uit te voeren die wordt weergegeven op concept2.com, aanvaardt u het risico van eventueel daaruit voortvloeiend letsel.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts