Boost het uithoudingsvermogen van je sporters met de SkiErg | Concept2

Boost het uithoudingsvermogen van je sporters met de SkiErg

Thumbnail image of author
Aug 28, 2023

Ben je op zoek naar effectieve manieren om het uithoudingsvermogen van je sporters te verbeteren? De SkiErg is een veelzijdige machine die je hierbij kan helpen. In deze blog deelt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, handige tips en een effectief trainingsschema om je sporters – beginners én gevorderden – te ondersteunen bij het vergroten van hun uithoudingsvermogen. Zo tillen ze hun prestaties naar een hoger niveau.

Start met de tweekilometertest

Laat je sporters eens beginnen met de tweekilometertest. Dit geeft een goed startpunt om het huidige niveau te bepalen. Afhankelijk van hun conditie kun je de test tussen de zes en acht minuten laten duren. Zorg dat ze hun resultaten noteren, zodat ze hun voortgang kunnen volgen

Lange trainingen op rustige intensiteit

Na de tweekilometertest volgen de echte trainingen. Beginnende sporters kun je trainingen van ongeveer twintig minuten aanbevelen, terwijl gevorderde sporters tot een uur kunnen trainen. Als ze een hartslag aanhouden van ongeveer zestig procent van hun maximale hartslag, zal hun uithoudingsvermogen verbeteren.

Intensieve intervaltrainingen

De wat meer gevorderde sporters kunnen je uitdagen met intensieve intervaltrainingen. Laat ze een intervaltraining van drie tot tien minuten uitvoeren, gevolgd door drie minuten rust. Herhaal deze cyclus vier keer. Hierdoor maakt hun uithoudingsvermogen een volgende sprong.

De minuut op, minuut af-methode

Een andere effectieve methode is de minuut op, minuut af-methode. Laat je sporters de SkiErg gedurende één minuut gebruiken op een intensiteit waarvan ze denken het twee kilometer te kunnen volhouden, gevolgd door één minuut rust. Herhaal dit proces enkele keren voor een complete workout. Zo werken ze aan zowel hun uithoudingsvermogen als hun snelheid.

Houd de voortgang bij

Stimuleer je sporters om hun prestaties bij te houden. Schrijf een trainingsschema uit en laat ze de afstand, de tijd en andere belangrijke details noteren, zodat ze hun ontwikkeling kunnen zien. Dat motiveert enorm.

Cooling-down en stretch

Overbodig om te zeggen, maar zorg dat je sporters niet vergeten na de training een cooling-down in te lassen en stretchoefeningen te doen. Dit helpt blessures te voorkomen en bevordert het herstel. Een goed herstel is essentieel om optimaal te kunnen presteren bij de volgende training.

Meer weten?

Benieuwd welk Concept2-apparaat het best bij jouw sportschool of box en bij de behoeften van jouw sporters past? Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

 

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts