Concept2 challenges: een leuke manier om jouw sporters te motiveren en uit te dagen | Concept2

Concept2 challenges: een leuke manier om jouw sporters te motiveren en uit te dagen

Thumbnail image of author
Dec 27, 2021

Concept2 challenges: een leuke manier om jouw sporters te motiveren en uit te dagen

Hoe kan jij jouw sportschoolleden blijven motiveren? Voeg een spelelement toe en maak het uitdagend! Een manier om dat te doen is de challenges van Concept2. Deze kunnen gewoon uitgevoerd worden vanuit de sportschool en zijn online. In deze post leggen we uit hoe dit precies in elkaar steekt.

Wat is het idee achter de challenges?

Wij organiseren verschillende challenges, verspreid over het hele jaar en altijd in een thema. Bij veel van deze challenges worden consistentie en het totaal aantal afgelegde meters beloond in plaats van enkel snelheid. De gedachte hierachter: zo wordt regelmatig sporten beloond. Ook geeft dit een ‘groepsgevoel’, omdat andere sporters ook meedoen, ook al gebeurt het sporten zelf alleen.

Welke challenges zijn er?

De eerstvolgende challenge is de January Revolution, die begin januari van start gaat. Elke challenge heeft een bepaald thema. Denk aan een Valentijnsdag Challenge, Holiday Challenge tijdens de feestdagen of Tour de SkiErg. Zo is het bij de 10-daagse World Erg Challenge de bedoeling dat een team zo veel mogelijk meters roeit, skiet of fietst op de RowErg, SkiErg of BikeErg. Er zijn challenges voor verschillende machines - soms specifiek voor 1 machine, soms is er keuze. Er is ook een mix van individuele challenges (zoals: roei, ski of fietst 21 kilometer op 1 dag) en een team challenge (zoals: team members roeien, skiën of fietsen zo veel mogelijk meters). Tot slot zijn sommige challenges 1 dag, andere challenges zijn verspreid over meerdere dagen. Bij de Tour de Ski challenge is er bijvoorbeeld elke week een andere ski challenge. Genoeg variatie dus!

Hoe kunnen sporters meedoen?

De challenges zijn allemaal online en lopen via het Concept2 Online Logbook. Dit is een interactieve webpagina waarbij sporters hun work-outs en totaal aantal afgelegde meters kunnen bijhouden. Aanmelden kan heel gemakkelijk op de aanmeldpagina, waar gevraagd wordt om wat basisgegevens en daarna zijn sporters klaar om te gaan. Meer informatie over het logboek vind je op de online logboek webpagina.

Een extra optie is om deze scores te vergelijken met andere sporters. En omdat het online is, kan dit met sporters wereldwijd! Willen jouw sporters meedoen? Dan hoeven ze dus alleen maar een online logboek aan te maken en hun aantal meters te recorden.

Natuurlijk worden prestaties beloond, om sporters te motiveren. Wanneer een challenge goal is behaald, kan er een certificaat van deelname worden gedownload of kunnen items zoals shirts en mokken worden gekocht. Als jouw sportschoolleden dit willen, kunnen ze hun naam ook op het ‘challenge honor board’ laten zetten.

Meer info over elke individuele challenge vind je in het logboek, bij de section ‘Challenge Information’. Zien we je daar?

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts