De zomer komt eraan! Tijd voor onderhoud | Concept2

De zomer komt eraan! Tijd voor onderhoud

Thumbnail image of author
Jun 14, 2023

Met de zomer in aantocht zal het aantal sportschoolbezoekers tijdelijk afnemen. Een goed moment om aandacht te besteden aan het onderhoud van je Concept2-apparaten. Door je BikeErg-, RowErg- en SkiErg-apparaten goed te onderhouden, blijven ze in optimale staat en gaan ze eindeloos mee. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Moet je daar een specialist voor zijn of kun je het zelf doen? In deze blogpost delen we enkele onderhoudstips, zodat je het onderhoud zelf kunt uitvoeren.

Onderhoud van de BikeErg

De BikeErg heeft geen bewegend bankje en geen ketting en is daardoor het gemakkelijkst te onderhouden. Zorg ervoor dat je de machine goed schoonhoudt door na elke training het zweet af te vegen met een doekje. Controleer regelmatig de schroeven, vooral die van de pootbevestigingen, om ervoor te zorgen dat ze niet losraken. Dit voorkomt schade en mogelijke ongelukken.

Onderhoud van de SkiErg

Ook bij de SkiErg is het belangrijk om zweetdruppels na een training te verwijderen en regelmatig de bouten na te lopen. Let vooral op de twee hendelkoorden. Controleer regelmatig of ze niet te veel gedraaid zijn en controleer elke vijftig gebruiksuren op slijtage. Als de koorden beginnen te rafelen, moeten ze worden vervangen om blessures te voorkomen. Meer gedetailleerde informatie over het onderhoud van de SkiErg vind je hier.

Onderhoud van de RowErg

De RowErg vereist iets meer onderhoud vanwege het bewegende bankje en de ketting. Houd het loopvlak van het bankje schoon en smeer de ketting elke vijftig gebruiksuren in. Controleer ook regelmatig of de schroeven van de voorpoot goed vastzitten. Meer informatie over het onderhoud van de RowErg vind je hier.

Algemene tips voor alle machines

  • Controleer elke zes maanden de spanning van de batterijen en kijk of er software-updates beschikbaar zijn.
  • Vervang de batterijen elke anderhalf jaar om lekkage te voorkomen.
  • Om voldoende weerstand te behouden, maak regelmatig de vliegwielkooien schoon van stof.
  • Controleer de luchtdempers en reinig indien nodig de binnenkant en het uitstroomgaas met een stofzuiger.
  • Gebruik milde schoonmaakproducten zoals blauwe ruitenreiniger en spuit nooit rechtstreeks schoonmaakmiddel op het display. Breng het schoonmaakmiddel eerst aan op een doek en veeg het display ermee af.

Zet het onderhoud op de agenda

Om ervoor te zorgen dat je het onderhoud niet vergeet, is het handig om bepaalde onderhoudsaspecten in je agenda te zetten. Het onderhoud van de Concept2-apparaten is niet ingewikkeld, maar het moet wel regelmatig worden uitgevoerd.

Uitbesteden? Dat kan ook

Als je liever het onderhoud wilt uitbesteden, kunnen wij enkele bedrijven adviseren die hierin gespecialiseerd zijn. Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefonisch op 020-3 450 010. We staan klaar om je te helpen en delen graag onze kennis.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts