Eén machine, 2 hoogte opties | Concept2

Eén machine, 2 hoogte opties

Thumbnail image of author
Aug 23, 2021

Eén machine, 2 hoogtes: de 2 hoogte opties van de RowErg

In mei 2021 hebben we onze productlijn gestroomlijnd. We bieden nu twee hoogte-opties voor onze populaire RowErg®: een standaard 14” (36cm) zithoogte (de nieuwe naam voor het Model D) en een verhoogde 20” (51cm) zithoogte (ter vervanging van het Model E, welke niet meer leverbaar is).

Waarin verschilt de RowErg van de Model D en Model E Indoor Rowers?

Het Model D en Model E waren functioneel hetzelfde, maar hadden enkele verschillen in constructie en esthetiek waardoor ze twee duidelijk verschillende machines waren. Beide zijn vervangen door de RowErg. Wat is er nieuw? De naam: De RowErg is dezelfde machine als het populaire, beproefde Model D, maar met de nieuwe RowErg-naam. Optie voor beenhoogte: je hebt nu de keuze uit beenhoogte: kies tussen standaardpoten die de RowErg een zithoogte van 14 inch geven of hoge poten die een zithoogte van 20 inch geven.

Als onderdeel van het stroomlijningsproces zijn alle kenmerken van de RowErg, behalve de beenhoogte en grotere zwenkwielen op de hoge poten, hetzelfde. Je hebt met één machine dus keuze uit standaard of hoge poten. Welke optie je ook kiest voor de RowErg-poothoogte, beide zijn uitgerust met:

 • De krachtige Performance Monitor 5 (PM5)
 • Een verstelbare monitorarm voor gemakkelijk aflezen en compact opbergen
 • Een garantie van 2 jaar en 5 jaar
 • Commerciële duurzaamheid
 • Een compacte footprint
 • Een uitstekende roei-ervaring en trainingskwaliteit
 • Identieke gewichtscapaciteiten voor gebruikers
 • Gelijke duurzaamheid en stabiliteit

Waarom zijn we overgestapt op de RowErg?

Als ingenieursbureau hechten wij veel waarde aan een strak en efficiënt ontwerp. Sinds de introductie van Model D in 2003 hebben we ideeën voor verbeteringen verzameld (zoals we met al onze producten doen). Toen de pandemie toesloeg, kwamen enkele problemen op de voorgrond, vooral op het gebied van productie en de toeleveringsketen van componenten. We waren niet in staat om de productie op te voeren toen mensen onze producten echt wilden en nodig hadden.

De verandering is het resultaat van een opeenstapeling van observaties en verbeteringen in de loop van de tijd en heeft ons in staat gesteld om gelijkwaardige (of dezelfde!) onderdelen op de RowErg te gebruiken. Deze compatibiliteit van onderdelen en de behaalde productie-efficiëntie stellen ons in staat onze prijzen laag te houden. En je kunt er zeker van zijn dat we alle modellen van onze RowErgs zullen blijven ondersteunen met reserveonderdelen en top-notch klantenservice.

Waarom is de RowErg met hoge poten misschien iets voor jou?

De RowErg met hoge poten biedt een zithoogte van 20 inch, vergelijkbaar met een standaard stoelhoogte. Sommige mensen geven de voorkeur aan de extra hoogte omdat:

 • Ze de voorkeur geven aan het uiterlijk van een grotere machine.
 • In commerciële voorzieningen (zoals sportscholen of fitnessclubs) maakt de RowErg met hoge benen atleten beter zichtbaar omdat ze hoger zitten.
 • De extra zithoogte kan het voor sommige mensen gemakkelijker maken om op en van de machine te stappen.

Let op: De enige verschillen tussen de RowErg met standaard poten en de RowErg met hoge poten zijn de zithoogte en grotere zwenkwielen op de hoge poten. Al het andere op de machine is hetzelfde. De trainingskwaliteit is precies hetzelfde.

Weet je niet zeker welke hoogte je wilt? De langere poten zullen beschikbaar zijn als een retrofit-optie voor de standaard hoogte RowErg, dus als je later besluit dat je de extra hoogte wilt is dat geen probleem! De hoge poten kunnen ook worden verwisseld op oudere Model C en Model D Indoor Rowers.

Waar komt de naam RowErg vandaan?

Een stukje geschiedenis: Toen we in 1982 de allereerste Concept2 Indoor Rower introduceerden, heette deze de Concept2 Rowing Ergometer. Al onze fitnessapparaten zijn technisch ergometers, of kortweg "ergs", omdat ze daadwerkelijk het werk meten dat u doet. Naarmate de populariteit van de roeiergometer groeide onder mensen buiten de roeisport, hebben we hem een ??meer algemene naam gegeven: de Concept2 Indoor Rower.

Nu er steeds meer roeimachines op de markt komen, vinden we het belangrijker dan ooit dat mensen begrijpen dat de RowErg een echte ergometer is, omdat hij jou betrouwbare, herhaalbare feedback geeft over uw prestaties. De Performance Monitor maakt virtueel racen, de online ranking en al onze motiverende uitdagingen mogelijk. De "erg" is wat Concept2 onderscheidt. De naam RowErg sluit ook mooi aan bij onze andere twee ergometers, de SkiErg en de BikeErg.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts