Het NK Indoor Roeien 2020: wie, wat, waar, waarom en hoe? | Concept2

Het NK Indoor Roeien 2020: wie, wat, waar, waarom en hoe?

Thumbnail image of author
Nov 03, 2020

Het NK Indoor Roeien 2020: wie, wat, waar, waarom en hoe?

Op 4 oktober was het hoge woord eruit: het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien van 2020 gaat door! Het is dit jaar anders ingericht, maar daardoor is er juist meer ruimte voor interactiviteit. Wat kunnen we verwachten en hoe kan jij meedoen?

De 31e editie van het NKIR

Het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien (NKIR) vindt dit jaar op 12 december plaats, voor de 31e keer alweer. Inmiddels is het uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse én internationale roeiwereld. Dit jaar is het ietsje anders dan normaal gesproken, gezien de huidige pandemie. Gelukkig heeft de organisatie passende coronamaatregelen getroffen, waarover je meer kunt lezen op de website van het NKIR. Het interactieve en online gedeelte heeft namelijk een boost gekregen. Je kunt namelijk zelf meedoen én het event live bekijken vanuit je eigen roeimachine, waarover we aan het einde van deze blog meer vertellen.

Opbrengst naar World Child Cancer Nederland

Dit jaar gaat een deel van het inschrijfgeld naar het World Child Cancer Nederland. Dit goede doel zet zich in om kinderen over de hele wereld de best mogelijke behandeling tegen kanker te bieden. Dit doen zij door kennis en kunde te delen met artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners.

World Child Cancer Nederland zet zich dus in om kinderen met kanker eerder en beter geholpen te laten worden. Zij doen dit niet alleen in Nederland maar ook in arme landen, omdat het genezingspercentage van kinderen met kanker in arme landen slechts 10% is. Dit is drastisch lager dan in Nederland, waar 75% van de kinderen met kanker geneest.

Buiten het feit dat een deel van het inschrijfgeld naar dit goede doel gaat, hebben we ook een fundraiser gestart. Doe je mee als vereniging, ploeg of individu? Dan kun je dus ook geld ophalen voor jouw of jullie race. Voor de partij die het meeste geld ophaalt wordt een prijs uitgereikt. Ben je een toeschouwer en doe je niet mee aan de race? Ook dan is het mogelijk om te doneren.

‘Live’ velden

Deelnemers worden in twee categorieën ingedeeld: ‘live’ en ‘submit’. Schrijf je je in voor een live veld? Dan roei je op 12 december virtueel tegen je tegenstanders. Er zijn 5 velden, namelijk NK-velden, eerstejaars velden, open acht, open charity van 500 meter en open charity van 1000 meter. De echte professionals doen het NK. Deze wedstrijden worden uitgezonden en zijn dan ook voor iedereen te volgen - ook vanaf je eigen roeimachine!

Meedoen vanaf je eigen roeimachine

Het andere gedeelte is een ‘submit’ veld. Tussen 1 november en 4 december kun je je hiervoor inschrijven op de deelnemerspagina van de website van NK Indoor Roeien. Vervolgens roei je tussen 5 en 11 december je beste score. Door de technologie op de roeimachine wordt je score nauwkeurig bijgehouden. Dit wordt dan de score waarmee je het tegen de rest opneemt. Deze voer je dan bij het systeem van Time Team in. Op de website van het NK Indoor Roeien kan je meer informatie vinden over de inschrijfprocedure, kosten, regels en andere praktische zaken.

Over 5 weken is het al zo ver! Doe jij mee?

Er is dus genoeg te zien, te doen en voor te bereiden voor het grote online event op 12 december! Je kunt je nu al inschrijven om mee te doen voor een ‘submit’ veld. Wil je je hier optimaal op voorbereiden? Hou dan onze blog goed in de gaten, want binnenkort delen we verschillende trainingstips voor het NK Indoor Roeien 2020!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts