Hoe Concept2's online uitdagingen gemeenschappen vormen | Concept2

Hoe Concept2's online uitdagingen gemeenschappen vormen

Thumbnail image of author
May 06, 2024

Bij Concept2 organiseren we het hele jaar door verschillende online uitdagingen. Deze challenges zijn niet alleen een mooie kans voor je sporters om hun fysieke grenzen te verleggen, maar ook om zich onderdeel te voelen van een wereldwijde gemeenschap. In deze blog zoomt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, in op hoe deze uitdagingen bijdragen aan zowel individuele motivatie als gemeenschapsvorming.

De kracht van uitdagingen in de fitnesswereld

Een lekkere fitnessuitdaging werkt altijd goed. Dit komt omdat het motiveert, structuur biedt en het community-gevoel kan stimuleren. Een duidelijk doel en een – fysieke – beloning, enthousiasmeert en helpt sporters te focussen. Door een element van competitie in te bouwen, moedigt zo’n uitdaging deelnemers aan om hun grenzen te verleggen. Ook de uitdagingen van Concept2 zijn ontworpen om sporters aan te moedigen om regelmatig te trainen. Of je nu solo traint of deel uitmaakt van een team, de wetenschap dat je onderdeel bent van de grote Concept2-gemeenschap biedt een extra stimulans.

Hoe je kunt deelnemen

Deelnemen is eenvoudig. Kies eerst een challenge via de online kalender. Iedereen met een Concept2 online logboek, een gratis webgebaseerde applicatie waar je je workouts kunt opslaan en afstanden kunt bijhouden, kan meedoen. Je sporters kunnen hun prestaties vergelijken met die van andere deelnemers, wereldwijd. Na het bereiken van een challenge kunnen ze een certificaat downloaden of herinneringsitems zoals T-shirts en mokken aanschaffen.

Marathon and Century Challenge van 1 tot en met 15 mei

In mei kunnen sporters deelnemen aan de Marathon and Century Challenge van Concept2, die plaatsvindt van 1 tot en met 15 mei. Deze individuele uitdaging biedt twee niveaus van deelname. De Full Marathon/Century Challenge, waarbij deelnemers een volledige marathon van precies 42.195 meter moeten roeien of skiën, of 100.000 meter moeten roeien, skiën of fietsen in één sessie. Er is ook de Half Marathon/Half Century Challenge, waarbij deelnemers een halve marathon van precies 21.097 meter roeien of skiën, of 50.000 meter roeien, skiën of fietsen. Deelname is mogelijk via elk Concept2-apparaat en de meters moeten online worden geregistreerd. Deelnemers die de uitdaging voltooien, zien hun naam verschijnen op de Marathon and Century Challenge Honor Boards en een speciaal ontworpen certificaat downloaden. Bovendien kunnen deelnemers uit bepaalde landen – waaronder Nederland – een Marathon/Century Pin aanvragen via hun online logboek.

De voordelen van deelname

Door deel te nemen aan deze uitdagingen, stellen je sporters niet alleen hun fysieke vaardigheden op de proef, maar verbinden ze ook met sporters van over de hele wereld. Het geeft een gevoel van connectie én competitie die enorm stimuleert.

Meer weten?

Benieuwd welk Erg-apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

Workout of the Day

Zoek je inspiratie om je sporters te motiveren? Elke dag bieden we een training aan zodat je je trainingen afwisselend houdt. Al deze workouts zijn geschikt voor de RowErg, SkiErg of BikeErg. Schrijf je hier in om de Workout of the Day te ontvangen!

 

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts