Hoe kan ik mijn Concept2-apparaten inzetten om af te vallen? | Concept2

Hoe kan ik mijn Concept2-apparaten inzetten om af te vallen?

Thumbnail image of author
Aug 14, 2023

Wil je graag afvallen en ben je op zoek naar effectieve manieren om je calorieverbruik te verhogen? De Concept2-apparaten zijn ideaal om je te helpen bij het behalen van je afslankdoelen. In deze blog geeft Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, tips hoe je de Concept2-apparaten op een slimme manier kunt inzetten om af te vallen en je progressie bij te houden.

Begin met kortere, intensievere trainingen

Als je nog niet zo actief bent en wilt beginnen met het gebruik van de Concept2-apparaten, is het aan te raden om in eerste instantie te kiezen voor kortere, intensievere trainingen. Deze trainingen hebben namelijk een grotere impact op je energieverbruik en vooral op je herstel, wat cruciaal is voor gewichtsverlies. Lange trainingen in de vetverbrandingszone zijn minder effectief als je – nog – geen goed getrainde atleet bent.

Voorbeeldtraining

Een effectieve training om mee te beginnen is de minuut-op-minuut-af-training. Doe dit tien keer, waarbij je elke minuut zo hard mogelijk roeit, skiet of fietst, maar maak het niet te gek: zorg dat je wel het einde van de training haalt, met dezelfde score als de eerste minuut. Als dit goed gaat, kun je het aantal intervallen uitbreiden naar twee maal zeven keer, een minuut op en een minuut af, met drie minuten rust tussen de blokken. Daarna kun je verder uitbreiden. Blijf geleidelijk opbouwen totdat je een half uur aan inspanning kunt volhouden. Op deze manier zet je ongetwijfeld al een grote stap richting je afslankdoelen.

Kracht- en uithoudingsvermogentrainingen

Naast de intervaltrainingen is het ook slim om kracht- en conditietrainingen toe te voegen aan je routine. Deze vormen van training werken lang door bij het herstel, het moment dat je afvalt, en dragen bij aan het versterken van je spieren. Denk hierbij aan oefeningen zoals squats, lunges, push-ups en – die vreselijke – burpees.

Monitor je voortgang met de PM5

Om goed inzicht te krijgen in je calorieverbruik, is de informatie die de PM5-monitor van Concept2 je geeft, van onschatbare waarde. Deze monitor toont niet alleen het actuele calorieverbruik per uur, maar ook het totale calorieverbruik van een workout. Dat is interessant, omdat mensen al snel overschatten hoeveel calorieën ze hebben verbrand. Het is verleidelijk om te denken dat je meer kunt eten omdat je actief bent, maar het is belangrijk om je calorie-inname binnen de perken te houden als je wilt afvallen. Als je weet hoe lang je moet werken om een biertje of een taartpunt te verbranden, denk je er volgende keer waarschijnlijk net iets langer na. Wil je je voeding goed in de gaten houden, dan is MyFitnessPal een handige tool.

Vind de juiste balans

Zodra je gewend bent geraakt aan een actieve levensstijl, wordt het makkelijker om je voeding aan te passen op momenten dat je minder intensief traint. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen je calorie-inname en je trainingsinspanningen. Als je de motor weer aanzwengelt, mag er weer wat bij, maar houd altijd je afslankdoelen in gedachten.

Meer weten?

Benieuwd welk Concept2-apparaat het best bij jouw sportschool en bij de behoeften van jouw sporters past? Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts