Hoe onderhoud je de SkiErg?

Thumbnail image of author
Mar 15, 2021

Om de apparaten van Concept2 zo lang mogelijk mee te laten gaan is goed onderhoud erg belangrijk. De SkiErg is in onderhoud nog makkelijker dan de roeimachine. Je hebt namelijk geen bankje dat heen en weer glijdt. Je leest hier op welke onderdelen je moet letten en hoe je de SkiErg precies onderhoudt.

Display

Zorg ervoor dat het display goed schoon blijft. Ook is het belangrijk om de software regelmatig te updaten. De PM5 gebruikt twee batterijen, 1,5 V alkaline, maat D. Tijdens je training werkt de monitor via de energie afkomstig van het vliegwiel om de levensduur van de batterijen te verlengen. Batterijen gaan hierdoor lang mee maar dienen wel tijdig vervangen te worden.

Machine

Houd voor de machine zelf de koorden goed in de gaten. De SkiErg koorden gaan lang mee en zijn duurzaam in gebruik. Zodra de koorden gaan rafelen moeten ze vervangen worden. Hoeveel jaar ze precies meegaan is afhankelijk van het gebruik van de SkiErg. Om je daar zo goed mogelijk bij te helpen hebben wij hier een instructievideo voor je. Liever een Nederlandse handleiding? Klik hier.

Vloerplaat

Waar wordt gesport, wordt gezweet. Om jouw apparaat zo lang mogelijk optimaal in gebruik te houden is het belangrijk om de vloerplaat zweetvrij te houden. Maak deze dus regelmatig schoon.

Bevestigingsbouten

De bevestigingsbouten dienen een keer per jaar goed nagelopen te worden. Plan hier een vaste dag per maand voor en zorg ervoor dat het nog allemaal goed is bevestigd. Door de wrijving en het sporten kan het dat ze iets losser gaan zitten.

Firmware en software

Controleer of je firmware en software ten alle tijden zijn geupdate en de juiste versie hebben. Dit zorgt ervoor dat jouw apparaten optimaal blijven werken. Lees daar hier meer over.

Op een Concept2 SkiErg zit een garantie van twee jaar, en op bepaalde onderdelen vijf jaar. Hier vind je de details per garantiebepaling.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts