Hoe verliepen de 3 challenges van februari? + vooruitblik voor maart | Concept2

Hoe verliepen de 3 challenges van februari? + vooruitblik voor maart

Thumbnail image of author
Feb 28, 2022

Hoe verliepen de 3 challenges van februari?

Februari is voorbij gevlogen en hierin hadden wij maar liefst 3 verschillende challenges! Ben jij al bekend met de challenges van Concept2? Dit is een leuke, laagdrempelige en hele simpele manier om jouw sportschoolleden te motiveren en sporten leuker te maken.

In een eerdere blog lees je over de opzet van de challenges en vandaag: een terugblik op de 3 challenges van februari.

Februari challenge #1: Tour De SkiErg

De grootste challenge van februari was de ‘Tour De SkiErg’, waar deelnemers elke week een andere challenge op de SkiErg kregen. Deelnemers moesten respectievelijk 5.000, 500, 2.000 en 10.000 meter skiën. Dit kon gewoon individueel en een inschrijving was niet nodig. In totaal deden er 2.769 thuiswintersporters mee. Een record!

Momenteel zijn we de data nog aan het verwerken, dus de eindscores zijn nog niet bekend. Kom op een later moment terug om te zien wie de snelste van de Benelux was en welke opvallende resultaten er waren!

Februari challenge #2: Military Challenge

Gelijktijdig met de Tour De SkiErg vond de Military Challenge plaats. Hierbij mocht elke machine weer worden gebruikt (RowErg, SkiErg of BikeErg). Het doel was simpel: leg zo veel mogelijk meters af in de maand februari. Heel anders dan de Tour De SkiErg, waar er vooraf doelen waren ingesteld. De Military Challenge is dan ook echt gemaakt om de sporters uit te dagen en uit hun comfort zone te laten gaan.

De sporters hebben tot 3 maart om in te sturen en daarna wordt de data verwerkt tot het scoreboard. Check deze blog later nog eens om te zien hoe de challenge is verlopen!

Februari challenge #3: Valentine Challenge

Op de meest romantische dag van het jaar, was het feestelijke einde van de Valentines Day Challenge. Sporters hadden tussen 9 en 14 februari (middernacht US tijd) om 14.000 meter te roeien, skiën of fietsen (fietsmeters worden gehalveerd). Leuk voor de sporters om als stel samen te doen, ook al was de deelname individueel en was er geen inschrijving nodig. En een leuke final touch: sporters kunnen een berichtje typen, wat getoond wordt op het ‘Erg Lover’s Board’. Hoe romantisch!

17.994 deelnemers voltooiden de challenge en slaagden erin om die 14 kilometer te roeien, skiën of fietsen in de 5 gegeven dagen.

Maart challenge: Mud Season Madness

Het hoofdkantoor van Concept2 is gevestigd in Morisville, Vermont, in Amerika. In maart is het ‘modderseizoen’, waarbij de sneeuw smelt en de niet-verharde wegen vol komen te liggen met modder. Buiten sporten wordt dan lastig. Hierom kiezen veel mensen ervoor om lekker binnen te gaan sporten. En dat vraagt natuurlijk om een uitdagende en leuke challenge voor sporters.

In maart zijn er 2 verschillende ‘mud season madness’ challenges, een gewone en een advanced. Bij de ‘basic challenge’ is het de bedoeling dat sporters minimaal 25 dagen 5.000 meter roeien, skiën of fietsen (fietsmeters worden gehalveerd). Bij de advanced challenge is dit het dubbele. De challenge loopt van 1 t/m 31 maart, dus sporters hebben 31 dagen om die 25 sportieve dagen te behalen. Kinderen en ‘adaptive athletes’ kunnen ook meedoen en hierbij zijn de nummers gehalveerd (2.500 meter per dag).

Dit keer zijn er ook prijzen te winnen. Elke dag wordt er een winnaar gekozen. De exacte prijzen worden pas na de challenge bekend gemaakt, maar dit kunnen bijvoorbeeld Concept2 shorts en T-shirts zijn. Ook is er een wereldwijd scoreboard en kunnen de sporters die de challenge voltooien een speciaal certificaat downloaden.

Meedoen is heel makkelijk, want inschrijving is niet nodig. Iedereen die de meters voltooit, doet automatisch mee. Een ontzettend leuke manier om jouw sporters te motiveren en ook interessant om met meerdere sporters in jouw sportschool te doen!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts