Hoe zet je de Concept2 Indoor Rower in voor krachttraining? | Concept2

Hoe zet je de Concept2 Indoor Rower in voor krachttraining?

Thumbnail image of author
May 31, 2023

Hoe zet je de Concept2 Indoor Rower in voor krachttraining?

Als sportschoolhouder ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om je sporters te helpen hun fitnessdoelen te bereiken en ze te voorzien van effectieve trainingsmethoden. De Concept2 Indoor Rower is een veelzijdig fitnessapparaat. Hoewel je het apparaat al snel associeert met cardiovasculaire training, kun je de RowErg óók inzetten om je sporters te ondersteunen bij krachttraining. In deze blog vertellen we hoe.

1. Introduceer krachttraining op de roeimachine

De roeimachine is niet alleen de perfecte warming-up voor een krachttraining, het biedt ook een uitstekende mogelijkheid voor krachttraining zelf, vooral voor de benen. Als sportschoolhouder kun je specifieke krachttrainingsoefeningen aanbieden aan je sporters. Besteed voldoende aandacht aan de juiste techniek en het correct aanzetten. Benadruk ook het belang van variatie in weerstand en bewegingssnelheid om verschillende beenspiergroepen te targeten.

2. Ontwerp krachttrainingssessies

Creëer specifieke krachttrainingssessies waarbij de RowErg wordt gebruikt als een centraal onderdeel. Stel verschillende oefeningen samen die gericht zijn op het versterken van de beenspieren en het vergroten van de algehele kracht. Dit kan bijvoorbeeld sprinten op hoge beweegsnelheid om explosieve kracht te ontwikkelen, of langzame bewegingen met een hoge luchtschuifstand om het spieruithoudingsvermogen te verbeteren.

3. Implementeer progressieve trainingsprogramma's

Houd rekening met de individuele fitnessniveaus en doelen van je sporters. Implementeer progressieve trainingsprogramma's waarbij de weerstand, intensiteit en duur van de roeisessies geleidelijk worden verhoogd. Dit stimuleert niet alleen de spiergroei en krachttoename, maar ook de motivatie van je sporters. Niets zo motiverend als een nieuwe uitdaging aangaan.

4. Monitor voortgang en resultaten

Houd de voortgang en resultaten van je sporters bij. Moedig hen aan om hun trainingsgegevens, zoals afstand, tijd en intensiteit, bij te houden met behulp van de ingebouwde monitor op de RowErg. Dit helpt niet alleen bij het stellen van doelen en het meten van verbeteringen, maar zorgt ook voor een gevoel van prestatie en betrokkenheid bij de training. Gebruik deze gegevens om individuele feedback te geven en aanpassingen te maken aan de trainingsprogramma's, zodat je sporters gemotiveerd blijven en de gewenste resultaten behalen.

Meer weten?

Als sportschoolhouder is de RowErg een geweldige machine om je leden te motiveren en hun training uitdagend te houden. Zo help je mensen hun doelen te bereiken en een gezonde en actieve levensstijl te behouden. Meer weten? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts