Hou je sporters in vorm met de RowErg | Concept2

Hou je sporters in vorm met de RowErg

Thumbnail image of author
Apr 03, 2023

Als sportschoolhouder ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om je leden te motiveren en uit te dagen met passende trainingen. Een geweldige manier om dit te doen is door de RowErg te introduceren in je sportschool. In deze blog delen we vier redenen waarom roeien een geweldige manier is om in vorm te blijven.

1. Roeien is een full-body workout

Roeien is een heerlijke manier om je hele lichaam te trainen. Omdat je bijna alle spieren in je lichaam gebruikt, is het een echte full-body workout. Het is een uitstekende cardiovasculaire training, omdat het je hartslag verhoogt en daarmee je uithoudingsvermogen verbetert. Roeien helpt je ook om kracht op te bouwen in je benen, armen en romp. Als je regelmatig een workout doet op de RowErg, zul je al snel merken dat je sterker wordt en je uithoudingsvermogen verbetert.

2. Roeien is low-impact

Een van de voordelen van roeien is dat het een low-impact sport is. Dit betekent dat je gewrichten en spieren minder worden belast dan bij andere sporten zoals hardlopen. Dit maakt roeien een uitstekende keuze voor mensen met gewrichtsproblemen of blessures. Het is ook een goede manier om te trainen als je wilt voorkomen dat je blessures oploopt. Heb je bijvoorbeeld een ribblessure, dan kun je misschien beter de RowErg even laten voor wat het is, maar in veel andere gevallen is het juist de ideale machine.

3. Roeien is geschikt voor alle niveaus

Roeien is een sport die geschikt is voor alle niveaus. Het maakt niet uit of je net begint met trainen of dat je een ervaren atleet bent, roeien kan worden aangepast aan jouw niveau. Je kunt de weerstand van de machine aanpassen en langzaam opbouwen tot je een hogere intensiteit aankunt. Dit betekent dat iedereen kan profiteren van de voordelen van roeien. Je moet natuurlijk wel letten op de juiste houding!

4. Roeien is leuk

We zijn verder helemaal niet bevooroordeeld, maar roeien is natuurlijk gewoon de leukste sport die er is. Het geeft je een gevoel van vrijheid, het vermindert stress en dat heeft weer positieve invloed op je geestelijke gezondheid. Je kunt het, dankzij de RowErg, zowel binnen als buiten doen. Roeien kan ook een sociale activiteit zijn waarbij je samen met anderen kunt trainen en aan wedstrijden kunt deelnemen.

Meer weten?

Als sportschoolhouder is de RowErg een geweldige machine om je leden te motiveren en hun training uitdagend te houden. Zo help je mensen hun doelen te bereiken en een gezonde en actieve levensstijl te behouden. Meer weten? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts