Intervaltraining op de SkiErg: een gids voor explosieve workouts | Concept2

Intervaltraining op de SkiErg: een gids voor explosieve workouts

Thumbnail image of author
Feb 19, 2024

Ben je op zoek naar een manier om de trainingen in je fitnesscentrum of crossfitbox naar een hoger niveau te tillen? Intervaltraining op de SkiErg biedt een krachtige combinatie van cardiovasculaire uitdaging en spieropbouw. Zo help je je sporters hun gezondheid en uithoudingsvermogen te verbeteren. In deze blog neemt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, je mee langs de voordelen van intervaltraining met de SkiErg en geeft hij praktische tips om deze te implementeren.

Waarom intervaltraining op de SkiErg?

Intervaltraining, met de juiste afwisseling van hoge intensiteit en rustperioden, is een bekende en bewezen methode om cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. De SkiErg, bekend om zijn full-body workout, is perfect geschikt voor deze soort training, waarbij je sporters hun hartslag omhoog brengen en echt aan hun uithoudingsvermogen werken.

Opbouwen van de training

Begin met korte sessies van hoge intensiteit, gevolgd door rustperioden. Dit kan bijvoorbeeld 30 seconden hard werken zijn, gevolgd door 30 seconden rust. Naarmate je sporters meer ervaring krijgen, kan je het aantal intervallen, de duur of de intensiteit verhogen. Blijf je sporters uitdagen!

Aanpassen aan verschillende fitnessniveaus

De SkiErg is veelzijdig en kan aangepast worden aan verschillende fitnessniveaus. Voor beginners kun je wat langere rustperioden inlassen, terwijl je de intensiteit van de training voor gevorderde sporters kunt opvoeren. Wissel korte rusttijden af met langere en intensievere sessies. Ook als je sporters zich willen voorbereiden op een grote uitdaging, zoals bijvoorbeeld de volgende HYROX-fitnesswedstrijd, is de SkiErg een waardevol onderdeel van de training.

Meten is weten

Moedig je sporters aan om hun voortgang bij te houden. Alleen dan kun je echt monitoren of en hoe snel je vooruitgaat. Dit kan door het aantal herhalingen of de afgelegde afstand bij te houden, of simpelweg te noteren hoe ze zich voelen tijdens en na de workout.

Veiligheid en techniek

Hoewel intervaltraining intensief is, is het belangrijk om op de techniek te letten. Hier is voor jou een mooie rol weggelegd. Sommige sporters moet je stimuleren, maar zorg er ook voor dat je sporters niet overbelast raken. Hou vooral de kwaliteit van de beweging hoog.

Meer weten?

De SkiErg is meer dan alleen een ski- of langlauftrainer; het is – net als de RowErg en BikeErg – een hulpmiddel voor een betere gezondheid en een sterker lichaam. Benieuwd welk Erg-apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

Workout of the Day

Zoek je inspiratie om je sporters te motiveren? Elke dag bieden we een training aan zodat je je trainingen afwisselend houdt. Al deze workouts zijn geschikt voor de RowErg, SkiErg of BikeErg. Schrijf je hier in om de Workout of the Day te ontvangen!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts