Je kinderen op de roeimachine | Concept2

Je kinderen op de roeimachine

Thumbnail image of author
Apr 20, 2020

Ook voor kinderen is roeien een prima training. Onze Concept2 Indoor Rowers zijn geschikt voor bijna iedereen en er zijn slechts kleine aanpassingen nodig. In deze blog geven we enkele basisaanbevelingen voor het instellen van je RowErg voor kinderen.

1. Stel de demper in tussen één en drie.

Deze instelling helpt bij het nabootsen van een kleinere boot voor kleinere lichamen. Als je kind zegt dat het te gemakkelijk aanvoelt, herinner hem of haar er dan aan om harder te trekken en het zal moeilijker aanvoelen. Kinderen mogen niet roeien met een demperinstelling hoger dan drie. (Volwassenen krijgen de beste training in een demperbereik van 3-5.)

2. Gebruik de laagste stand (#1) voor kinderen met de kleinste voeten.

Zeer kleine voeten kunnen zelfs nog comfortabeler zijn met wat schuim onder de hiel. Het doel is om de voetband ongeveer over de bal van de voet te laten kruisen.

3. Draag gepaste kleding.

Draag het liefst strakke kleding waarin je je desondanks goed kunt bewegen. Draag geen flodderige broeken of rokjes, omdat die in de stoelrollen kunnen blijven haken.

4. Denk om de techniek bij hard roeien.

Niks leuker dan lekker hard roeien. Maar wanneer kinderen hard en snel roeien, kunnen ze opgewonden raken en de juiste techniek vergeten. Hierdoor kunnen ze van de stoel glijden! Zorg ervoor dat je hard roeien geleidelijk opbouwt, zodat je kinderen in controle blijven.

5. Hou de veiligheid in acht!

Denk aan de vingers en houd huisdieren en kleine kinderen uit de buurt van bewegende delen. Herinner kinderen eraan het handvat niet los te laten! Ze moeten leren om het voorzichtig in haken of tegen het vliegwiel te plaatsen. Draai de ketting niet en trek hem niet naar links en naar rechts. Trek met beide handen recht naar achteren. Gebruik te allen tijde de juiste techniek.

De werking van de indoor roeier zelf is eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen voor kinderen. In onze ervaring is het gemakkelijker om kinderen te laten zien hoe ze moeten roeien dan om dat uit te leggen. In tegenstelling tot volwassenen denken kinderen er niet over na en zijn ze minder zelfbewust over hoe ze roeien. Deze video kan je daar goed bij helpen!

We hebben gemerkt dat sommige kinderen veel meer succes hebben met roeien dan met andere fitnessopties. Grotere, zwaardere kinderen houden bijvoorbeeld niet van hardlopen, maar roeien is vaak een uitstekend alternatief. Kinderen met slecht zicht of zwakke hand-oogcoördinatie kunnen ook gedijen bij indoorroeien. Recente artikelen stellen dat oefeningen een effectieve behandeling kunnen zijn voor kinderen met aandachtsstoornissen, en roeien is een van de oefeningen die sommige kinderen heeft geholpen zich beter te concentreren.

Meer weten? Informeer eens naar de mogelijkheden!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts