‘Met de Concept2-apparaten kan iedereen zijn grenzen verleggen en daar houden we van’ | Concept2

‘Met de Concept2-apparaten kan iedereen zijn grenzen verleggen en daar houden we van’

Thumbnail image of author
Mar 04, 2024

Bij CrossFit Leiden is fitness meer dan alleen lichaamsbeweging. Het team heeft een missie: hun leden helpen fysiek, emotioneel, sociaal en mentaal weerbaarder te worden. Op die manier kunnen mensen beter omgaan met uitdagingen en ervaren ze een hogere kwaliteit van leven. Voor zichzelf én de mensen om hen heen. In deze blog vertelt Saskia Gijsman, General Manager en Client Success Manager, wat CrossFit Leiden zo uniek maakt en waarom de sportschool heeft gekozen voor de Erg-apparaten van Concept2.

Ontstaan van CrossFit Leiden

CrossFit Leiden werd acht jaar geleden opgericht door Jeroen van Duijn, Kees Houwaart en Jeroen van der Most. Wat ik bijzonder vind aan CrossFit Leiden is dat we staan voor een holistische benadering van gezondheid en fitness. Ons motto is: ‘Become the champion of your own story’. Iedereen is hier welkom, ongeacht je niveau of je fysieke conditie. De nadruk ligt op gemeenschapsvorming, persoonlijke groei en het bereiken van persoonlijke doelen in een ondersteunende en dynamische omgeving. Door te focussen op zowel fysieke als mentale groei, bieden we onze leden niet alleen een plek om te trainen, maar waar ze ook inspiratie uit elkaar halen en kunnen excelleren. 

Slimme investering

Concept2-apparatuur zie je in veel crossfitboxen en dat is natuurlijk niet voor niets. Wat wij als grootste voordeel zien is dat de apparaten breed inzetbaar zijn. Crossfit is een combinatie van kracht, cardio en functionaliteit. De Concept2-machines passen daarbij. De duurzaamheid en betrouwbaarheid van de apparatuur zijn ook een pre. Onze sportschool bestaat nu acht jaar, en de eerste apparaten die we aanschaften, zijn nog steeds in uitstekende staat. Ze vereisen minimaal onderhoud en we hebben nog geen enkel onderdeel hoeven vervangen. Als je weet dat de machines intensief worden gebruikt, begrijp je wel dat het een slimme investering is.

Veelzijdig inzetbaar

De integratie van de Concept2-apparaten in onze trainingsschema’s is heel veelzijdig. Dat varieert van intervaltrainingen tot sprints en van duurtrainingen zoals het roeien van een afstand van 5 kilometer tot korte en explosieve sessies in combinatie met andere oefeningen. Ook voor de warming-up tijdens de Workout of the Day (WOD) maken we veel gebruik van de machines, om de hartslag te verhogen en de spieren op te warmen.

Hate them or love them

Wat onze leden van de Concept2-apparaten vinden?! Je haat ze of je houdt van ze… Nee hoor, ze zijn hartstikke positief. Je kunt ze prima inzetten om je grenzen te verleggen en daar houden we van bij CrossFit Leiden. We hebben zowel de RowErg, de SkiErg als de BikeErg, dus er is voor ieder lid wel een geschikte optie bij. Als je door een blessure bijvoorbeeld niet kunt rennen – wat veel wordt gedaan bij CrossFit – kan je door te roeien, te fietsen of te skiën toch een volwaardige training doen. En omdat je zelf de intensiteit kunt bepalen, kun je ze goed gebruiken je trainingen naar een volgend niveau te tillen.

Sterk, duurzaam en betrouwbaar

Als je een sportschoolhouder of crossfitboxeigenaar bent en je twijfelt of je de machines van Concept2 wilt aanschaffen, zou ik zeggen: doen. Ze kunnen worden ingezet voor allerlei soorten workouts. Een groot voordeel is ook dat iedereen op z’n eigen niveau kan trainen, wat heel fijn is als je een gevarieerde ledenbasis wilt hebben. Bovendien zijn de apparaten sterk, duurzaam en betrouwbaar. Zo kun je je focussen op wat echt belangrijk is: het helpen van je leden om hun doelen te bereiken.

Meer weten?

Benieuwd welk apparaat het best bij jouw sportschool past? In deze blog geven we je handvatten om een goede keuze te maken. Wil je persoonlijk advies? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020 - 345 00 10. We leren je graag kennen. We maken na een gesprek graag een offerte op maat, zodat je inzicht krijgt in wat de kosten zijn.

Workout of the Day

Zoek je inspiratie om je sporters te motiveren? Elke dag bieden we een training aan zodat je je trainingen afwisselend houdt. Al deze workouts zijn geschikt voor de RowErg, SkiErg of BikeErg. Schrijf je hier in om de Workout of the Day te ontvangen! 

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts