Nieuwe release ErgData voor optimale fitnesservaring | Concept2

Nieuwe release ErgData voor optimale fitnesservaring

Thumbnail image of author
Sep 21, 2022

Speciaal voor alle Concept2 sporters is er een nieuwe release van ErgData. We hebben de app geüpdate om de beleving van jouw sporters nog completer te maken. De app geeft inzicht in de voortgang en maakt het mogelijk om prestaties te delen met de community. Het monitoren van trainingen was nog nooit zo makkelijk! In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Voor wie is ErgData?

Of je nu een nieuwe Concept2-klant bent, al lange tijd een tevreden gebruiker, of een fanatieke wedstrijdsporter: ErgData is er voor iedereen. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een Concept2 RowErg, SkiErg of BikeErg. Met ErgData is het heel eenvoudig om je persoonlijke display en trainingsinformatie overal mee naartoe te nemen, waar je ook roeit, skiet of fietst op een Concept2-machine.

Hoe werkt de app?

De displays op de machines zijn enigszins beperkt in wat zij weergeven. Op het display zie je tijdens het sporten het wattage, aantal verbruikte calorieën en je tijd over een bepaalde afstand. De machine meet echter niet hoe hard je gaat. ErgData doet dit wel, hier staat de fictieve snelheid per uur weergegeven.

Tijdens de training maakt de app verbinding met het display van de machine. Dit kan de RowErg, SkiErg of BikeErg zijn. Na de training wordt de data direct doorgestuurd naar het Concept2 Online Logbook van de sporter, waar je statistieken kunt inzien. Handmatig invullen is dus verleden tijd. Voor sporters die hun voortgang graag willen monitoren is de app een uitkomst!

Deel je prestaties met de community

Je kunt de statistieken alleen voor jezelf gebruiken, maar een leuke extra optie is dat je de data ook kunt delen. De online rankings kun je overal ter wereld inzien. Sporters kunnen hun prestaties vergelijken met anderen, zo heb je bijvoorbeeld inzicht in hoe je het doet in Nederland of in jouw leeftijdscategorie. Een beetje competitie kan geen kwaad en helpt sporters wellicht hun doelen te behalen.

Specificaties

ErgData vereist nu een PM5-verbinding. PM3- en PM4-gebruikers moeten nu de aparte ErgData voor PM3 of PM4-app gebruiken.

In de nieuwe release van de app zie je de volgende verbeteringen:

 • De app biedt additionele opties voor data en weergaveopties, zodat je kunt instellen wat het beste bij jou past.
 • Het is makkelijk om workouts in te stellen, zoals de Workout of the Day. Je kunt workouts ook opslaan als favorieten zodat je ze met één klik weer kunt terughalen.
 • De app slaat de complete workout data op zodat je deze kunt inzien en analyseren.
 • De app koppelt naadloos met het Concept2 Online Logbook. Ook kun je ervoor kiezen om jouw workouts te delen met platforms zoals Strava en Garmin Connect.
 • ErgData is nu compatibel met de Apple Watch. Watch-gebruikers kunnen de hartslaggegevens zien tijdens de workout en in hun logboek na afloop.

Heb je geen eigen RowErg, SkiErg of BikeErg? Ook dan kun je nog steeds ErgData downloaden en de app gebruiken met de Ergs van je sportschool.

Toekomstige upgrades

Maar er komt nog meer aan! Op dit moment werken we achter de schermen hard aan de volgende features:

 • Firmware-updates rechtstreeks vanaf je smartphone.
 • De mogelijkheid om ook workouts met anderen te delen.
 • Donkere modus voor betere zichtbaarheid in bepaalde omstandigheden.
 • Updates van je voortgang direct op je smartphone of tablet.
 • Een tablet-specifiek design.
 • Een live weergave van jouw krachtcurve.

Benieuwd naar de gloednieuwe ErgData? Dat snappen we! Hier vind je meer informatie. Je kunt de app downloaden in de App Store of via Google Play.

Tags: Concept2, Inc, Technology

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts