Ontdek de unieke voordelen van de RowErg voor jouw sportschool | Concept2

Ontdek de unieke voordelen van de RowErg voor jouw sportschool

Thumbnail image of author
Mar 18, 2024

Ontdek de 6 voordelen van de RowErg voor jouw sportschool

n de wereld van fitness en CrossFit neemt de RowErg van Concept2 een bijzondere plaats in. Een flink percentage sportscholen en crossfitboxen is al voor dit apparaat gevallen en dat is niet voor niets. De RowErg biedt een volledige lichaamstraining die niet alleen je spiergroepen activeert maar ook je cardiovasculaire systeem een boost geeft. In deze blog belicht Dries Beer, manager bij Concept2 Benelux, zes voordelen van de RowErg.

1. Full-body-workout

Met de RowErg train je je hele lichaam. De BikeErg focust hoofdzakelijk op de benen en de SkiErg richt zich vooral op het bovenlichaam. Wat echt uniek is aan de roeimachine is dat je je hele hart- en vaatsysteem activeert, plus een heleboel spiergroepen die je tijdens het trainen gebruikt. Je traint niet alleen de benen, maar ook de buikspieren, rug, schouders en armen. Kortom, je zet het hele lichaam aan het werk en dat maakt het een onmisbaar stuk uitrusting voor elke fitnessomgeving.

2. Voorbereiden op wedstrijden

In de wereld van de fitnessscholen en CrossFit-boxen kiest het leeuwendeel voor de roeimachine van Concept2. Dat is niet alleen om dat de machine zo soepel loopt en de feedback die je van de monitor krijgt, heel duidelijk is. Daar komt nog een ander belangrijk aspect bij kijken: tijdens evenementen als HYROX, een steeds populairder wordende race voor atleten en sportliefhebbers met verschillende achtergronden, worden ook de RowErg en SkiErg ingezet. Wie zich daarop wil voorbereiden, kiest dus bij voorkeur ook in de sportschool voor Concept2.

3. Onderhoudsgemak

Een groot voordeel van alle Concept2-machines is het minimale onderhoud dat ze vereisen. Laatst kwam er iemand langs die in 1997 een RowErg had gekocht. Hij voelde wat spanningsverlies. Dat is natuurlijk niet heel vreemd na ruim een kwart eeuw. We hebben het elastiek voor hem vervangen voor nog geen negen euro en nu kan hij er weer jaren tegenaan. Als je af en toe een doekje over de machine haalt, het vliegwiel zo nu en dan schoonmaakt en de ketting eens in de drie maanden smeert, voorkom je dat het stroef wordt of gaat roesten. Als je dat een klein beetje in de gaten houdt, gaat de machine echt een eeuwigheid mee.

4. Gebruiksgemak

De RowErg is niet alleen makkelijk te onderhouden, maar staat ook bekend om zijn gebruiksgemak. Het is eigenlijk heel straightforward: je gaat zitten, zet je schoenen vast, en je kunt meteen beginnen. Dat maakt het een heel toegankelijk apparaat voor alle leden, ongeacht hun fitnessniveau.

5. Veelzijdigheid in training

Of het nu gaat om een warming-up, cooling down, een lange duurtraining of een intensieve intervaltraining, de RowErg kun je voor elk type training inzetten. Deze veelzijdigheid maakt het mogelijk om elke training fris en uitdagend te houden.

6. Onderdeel van de community

Met de ErgData-app kunnen je sporters hun trainingen koppelen aan een online logboek, deelnemen aan wereldwijde challenges en hun prestaties delen op platforms zoals Strava, Garmin en Trainingpeaks. Dit voegt een extra dimensie toe aan de trainingservaring.

Meer weten?

Benieuwd welk Erg-apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

Workout of the Day

Zoek je inspiratie om je sporters te motiveren? Elke dag bieden we een training aan zodat je je trainingen afwisselend houdt. Al deze workouts zijn geschikt voor de RowErg, SkiErg of BikeErg. Schrijf je hier in om de Workout of the Day te ontvangen!

 

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts