Roeien voor een betere rug: preventie van rugklachten met de RowErg | Concept2

Roeien voor een betere rug: preventie van rugklachten met de RowErg

Thumbnail image of author
Mar 29, 2024

Als sportschoolhouder of crossfitbox-eigenaar ben je altijd op zoek naar manieren om je sporters optimaal te ondersteunen en blessures te voorkomen. Wist je dat tussen de 50 en 90 procent van de volwassenen ooit in hun leven te maken krijgt met rugklachten? Dat is nogal wat! Er is ook goed nieuws. De RowErg en de BikeErg van Concept2 zijn de perfecte hulpmiddelen om rugklachten te helpen voorkomen en te beheersen. In deze blog vertelt Dries Beer, manager bij Concept2 Benelux, hoe dat zit.

De kracht van roeien met de RowErg

Roeien op de RowErg is niet alleen een effectieve cardio-oefening die bijdraagt aan een betere hartgezondheid, maar het is ook een uitstekende manier om de spieren in je rug te versterken. Daarbij is het extreem belangrijk om de juiste roeitechniek te hanteren. In de blog die Oscar daar eerder over schreef, kun je precies lezen hoe de juiste techniek eruitziet. Op die manier kun je je sporters helpen de kans op rugklachten te verminderen en een sterke, gezonde rug te krijgen en te onderhouden.

Alternatieven bij bestaande rugklachten

Heb je sporters die al kampen met rugklachten? Dan kan de BikeErg een geweldig alternatief voor de RowErg zijn. Bij fietsen gebruikt de sporter vooral spieren in de onderrug en de spiergroepen rondom de wervelkolom. Dat maakt het een vriendelijke en effectieve oefening bij rugpijn en andere ruggerelateerde kwalen. Met het stuur van de BikeErg hoog en dichter naar je toe ingesteld, kunnen sporters een comfortabele houding vinden die de rug ontziet terwijl ze toch een goede workout krijgen. Dankzij de luchtweerstandstechnologie wordt de weerstand groter naarmate je krachtiger trapt. Zo kan iedere sporter de weerstand en instellingen finetunen voor een optimale workout.

Andere voordelen van de Erg-apparaten van Concept2

Naast het voorkomen van rugklachten, bieden de RowErg en BikeErg nog veel meer voordelen, zoals verbeterde cardiovasculaire gezondheid, toegenomen spierkracht en een betere algehele fysieke conditie. Dit maakt ze, ongeacht de intensiteit, een waardevolle toevoeging aan elke trainingssessie.

Meer weten?

Benieuwd welk apparaat het best bij jouw sportschool past? In deze blog geven we je handvatten om een goede keuze te maken. Wil je persoonlijk advies? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020 - 345 00 10. We leren je graag kennen. We maken na een gesprek graag een offerte op maat, zodat je inzicht krijgt in wat de kosten zijn.

Workout of the Day

Zoek je inspiratie om je sporters te motiveren? Elke dag bieden we een training aan zodat je je trainingen afwisselend houdt. Al deze workouts zijn geschikt voor de RowErg, SkiErg of BikeErg. Schrijf je hier in om de Workout of the Day te ontvangen! 

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts