Roeien voor hardlopers | Concept2

Roeien voor hardlopers

Thumbnail image of author
Oct 30, 2019

Roeien voor hardlopers

Roeien een sport voor je benen? Jazeker! Elke roeihaal zou je kunnen zien als een 'horizontale sprong. Sterke roeiers gebruiken hun quadriceps en bilspieren om hun boot voort te stuwen. Met elke haal beweeg je je knieën, heupen en ellebogen om uiteindelijk een full-body low-impact workout te creëren. Maar roeien is natuurlijk niet alleen goed voor je benen. Je hele bovenlichaam doet mee in deze dynamische, calorierijke workout.

Er zijn meer dan genoeg hardlopers die trainen met apparatuur van Concept2, en zij lopen van alles. Van 5 kilometer, marathons en ultramarathons. Ze hebben een aantal redenen om de roeimachine te gebruiken als ultieme training:

Lage impact

Roeien biedt een andere manier om kracht en uithoudingsvermogen te bereiken. Je kunt je kans op blessures verkleinen door het aantal kilometers of de intensiteit te verminderen. Dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal moet stoppen met lopen, maar dat het goed is om accenten te verleggen. Roeien werkt aan je cardiovasculaire conditie en flexibiliteit, maar vermindert de spanning op je benen en voeten.

Training voor het hele lichaam

Net als roeiers hebben hardlopers een sterk bovenlichaam en armen nodig. Spieren in je torso stabiliseren het lichaam en helpen bij een betere houding; armkracht helpt bij vorm en efficiëntie. Roeien helpt bij het opbouwen van kracht op deze gebieden.

Blessures

Door hun sport lopen hardlopers soms een blessure op. Met roeien kunnen zij hun conditie op peil houden. Raadpleeg in dit geval wel altijd een dokter om te checken dit inderdaad een goede optie is. Roeien geeft je controle over de intensiteit van de training bij elke beweging en daarmee de vrijheid om de training aan de vaardigheden aan te passen.

Veiligheid en weer

Nu de dagen weer korter worden is buiten rennen in het donker niet altijd een veilige activiteit. Een indoor workout op een roeimachine is dan een prima alternatief. Dat geldt ook als het weer in de herfst en winter wat tegenzit. Natuurlijk, een winterrun is geweldig, maar het weer is niet altijd zodanig dat buiten trainen prettig is. De roeimachine biedt dan een completere training dan de loopband.

Meetbare resultaten

De Concept2-display biedt betrouwbare resultaten van training tot training. Vooruitgang kan eenvoudig worden gemeten: geen weer, wind of heuvels om fitheidswinst te verwarren. Periodieke tests helpen verbeteringen aan te scherpen.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts