Vakantiekilo’s kwijtraken? We geven je een aantal tips | Concept2

Vakantiekilo’s kwijtraken? We geven je een aantal tips

Thumbnail image of author
Jul 26, 2022

Deze zomerperiode betekent ook de periode dat veel van jouw sporters gaan genieten van hun vakantie. Niets fijner dan dat, na weken, vaak maanden hard werken. Tot nu toe hebben ze zich aan hun goede voornemens gehouden: ze zijn fit en voelen zich vitaal. Maar dan is er dus die vakantiebreak. Vaak de grote boosdoener als het gaat om het sneuvelen van goede voornemens. Een aantal weken zonder sportschool in combinatie met lekker eten en drankjes… de vakantiekilo’s vliegen eraan. Hoe raken ze die weer kwijt en hoe komen ze terug in die goede flow? We geven je een aantal tips.

Zeg maar dag tegen die vakantiekilo’s

Lekkere cocktails aan het strand, gezellig barbecueën en vaak uit eten. Dit is voor veel mensen echt genieten tijdens de zomer. Maar als ze terugkomen van vakantie voelen ze zich niet meer vitaal en ook de weegschaal laat niet meer de gewenste getallen zien. Er zitten een paar kilo te veel bij. Help jouw sporters op weg, zodat ze zich weer vitaal te voelen.

Tips voor een fit en vitaal lijf

 1. Bewustwording
  De eerste stap naar een vitaal lijf is achterhalen waar die extra kilo’s vandaan komen. Is het doordat ze meer alcohol hebben gedronken of waren ze iets te enthousiast elke avond in het all-inclusiveresort? Als dit alleen tijdens de vakantie het eet- of drinkpatroon was, dan zijn die extra kilo’s er vaak weer snel af. Je kunt ze geruststellen.
   
 2. Extra bewegen
  Er is een groot verschil tussen twee of drie keer naar de sportschool per week en alle dagen op je strandbed liggen. Zodra de sportschool weer in het dagelijkse ritme wordt opgenomen, dan zal jouw sporter snel weer verschil voelen wat betreft vitaliteit. Gaan ze nog op vakantie? Dan kun je ze adviseren om ook tijdens de vakantie lekker te blijven bewegen: de trap in plaats van de lift en het huren van een fiets zijn goede alternatieven.
   
 3. Veel water drinken
  Het is misschien een inkopper, maar het drinken van veel water zorgt ervoor dat ze zich snel weer fitter voelen. Het lichaam kan dan makkelijker de afvalstoffen afvoeren. Het is altijd goed om 1-2 liter water te drinken, maar zeker tijdens de zomermaanden moet je je lijf goed hydrateren.
   
 4. Speciale after-vacation-challenge
  Heb je het idee dat een extra uitdaging net dat spreekwoordelijke zetje in de rug is? Organiseer speciale challenges. Hang bij zowel de RowErg en de BikeErg een uitdagende workout.
   
 5. Creëer een positieve mindset
  Motiveer je sporters om weer twee- of driewekelijks te komen sporten; dat is een goede frequentie voor een fit en vitaal lijf. Creëer een positieve mindset bij hen, dat is de basis voor succes.
RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts