Veelgestelde vragen door de sporters over de BikeErg | Concept2

Veelgestelde vragen door de sporters over de BikeErg

Thumbnail image of author
Jan 17, 2022

Wat is belangrijk om te weten over de BikeErg? Om je hierbij te helpen en alle veelgestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, hebben wij een FAQ opgesteld. In deze blog lees je alle antwoorden op vragen die jouw klanten kunnen hebben over de BikeErg.

Kan ik deze machine ook gebruiken als ik een blessure heb?

In de regel wel maar wij zijn geen medisch expert. Overleg altijd even met jouw arts hoe de training er dan uit moet zien.  Check vooral even of het bij de revalidatie past. Het is altijd slim om het eventjes goed met de behandelaar te overleggen.

Welke voordelen heeft fietsen op mijn brein?

Fietsen vereist fysieke inspanning, maar gaat veel verder dan dat. Fietsen vereist maximale concentratie, je krijgt een heerlijk opgelucht gevoel na al die inspanning en tot slot: je werkt doelmatig.

Welke voordelen heeft fietsen op mijn lichaam?

Fietsen is goed voor selectieve spieren, helpt bij afvallen, werkt als stress releaser en is impactvrij. In onze vorige blog zijn we hier uitgebreid op ingegaan.

Wat doet fietsen voor mijn gezondheid?

Fietsen is ontzettend goed voor je lijf en je brein, maar het is ook heel goed voor je algemene gezondheid. Het helpt bij afvallen, maakt je lichaam soepeler en het werkt als een ‘stress releaser’.

Hoe haal ik het meeste uit mijn fietstraining?

Let er vooral op dat je doet wat je leuk vindt, kijk naar je doelen en maak het meetbaar. Zorg er ook voor dat je de motivatie doorgrondt.

Hoe kan ik het beste herstellen?

Na racen of intensieve training is actief herstel de eerste toegepaste strategie. Dit proces is cruciaal in het herstelproces en is het einddoel van veel van onze herstelstrategieën. Actief herstel kan bijvoorbeeld worden gebruikt op een dag met een wedstrijd in de ochtend en daarna weer in de middag. Na een race-inspanning van 100% ligt het voor de hand om passief te zitten of te liggen en zo min mogelijk te bewegen, omdat de atleet zich waarschijnlijk niet al te fantastisch voelt. Het belangrijkste dat je moet doen, is voorbij dat gevoel gaan en blijven bewegen. Lees hier meer over.

Welke oefeningen kan ik thuis doen?

Sommige van deze trainingen kunnen een specifiek apparaat vermelden als de ideale voor die training, maar elk van hen (een RowErg, SkiErg of BikeErg) kan worden vervangen of gecombineerd voor een van de 12 trainingen.

Hoe train ik met hartslag op de BikeErg?

Hartslagtraining is een prima manier om de progressie en fitheid te volgen. Tegenwoordig is er een groeiend aantal fitnessapparaten om je hartslag te meten: borstbanden, horloges en zelfs inzetstukken die je in je korte broek kunt stoppen. Lees hier meer over hoe je traint met hartslag tijdens het fietsen.

Ik ben hardloper, is fietsen dan goed voor mij?

Juist als hardloper! Er zijn meer dan genoeg hardlopers die trainen met apparatuur van Concept2, en zij lopen van alles - van 5 kilometer, marathons en ultramarathons. Ze hebben een aantal redenen om de BikeErg te gebruiken als ultieme training: het heeft een lage impact (dwz. je lichaam krijgt niet de klappen zoals je bij hardlopen krijgt), het is een training voor jouw hele lichaam of bij blessures, het is veilig en weersbestendig en je hebt meetbare resultaten.

Hoe hou ik mijzelf gemotiveerd met de BikeErg?

Doe vooral iets wat je leuk vindt, stel realistische doelen in voor jezelf en neem deel aan evenementen.

Hoe gebruik ik de BikeErg?

Voor al onze apparaten zijn handleidingen beschikbaar. Je vindt de handleiding voor de BikeErg hier.

Hoe monitor ik mijn training op de BikeErg?

Dit doe je met de PM5 (Performance Monitor 5). Lees hier wat voor een apparaat dit is.

Hoe bereid ik mijzelf voor op een fietsevent?

Er zijn een aantal manieren om je voor te bereiden op een fietsevent: luister naar motiverende podcasts, lees de nieuwsbrie f ‘Workout Of The Day’ en bekijk YouTube en technique videos.

Staat jouw vraag er niet tussen? Je kan altijd contact met ons opnemen via deze pagina. In onze volgende blog lees je alles over de veelgestelde vragen over de BikeErg vanuit de fitnessondernemers zoals sportschooleigenaren.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts