Veelgestelde vragen over de BikeErg door sportschooleigenaren | Concept2

Veelgestelde vragen over de BikeErg door sportschooleigenaren

Thumbnail image of author
Feb 14, 2022

Wat is belangrijk om te weten over de BikeErg van Concept2? Om je hierbij te helpen en alle veelgestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, hebben wij een FAQ opgesteld. In deze blog lees je alle antwoorden op vragen die jij kan hebben over onze BikeErg.

Hoe lang gaat een BikeErg mee?

De BikeErg gaat gerust de economische levensduur mee; 7 tot 10 jaar.

Waarom zou ik een BikeErg aanschaffen?

De BikeErg is makkelijk in onderhoud. Het allerfijnste aan deze machine is dat het een degelijke, sterke fiets is waar je lekker op kan fietsen en die ook geschikt is voor zwaar gebruik. De BikeErg is complementair aan de RowErg en SkiErg doordat er andere spieren worden getraind. Zo heeft de machine toegevoegde waarde ten opzichte van de andere Concept2 machines. Met een gewicht van slechts 26 kg is de BikeErg lichter dan veel andere stationaire fietsen en gemakkelijk te verplaatsen.

Waarom is fietsen goed voor het brein?

Fietsen vereist fysieke inspanning, maar gaat veel verder dan dat. Fietsen vereist concentratie, je krijgt een heerlijk opgelucht gevoel na al die inspanning en tot slot: je werkt doelmatig.

Waarom is fietsen goed voor het lichaam?

Fietsen is goed voor selectieve spieren, helpt bij afvallen, werkt als stress releaser en is impactvrij. In onze vorige blog zijn we hier uitgebreid op ingegaan.

Waarom hoort een BikeErg thuis in een sportschool?

De BikeErg maakt het sportschoolplaatje compleet omdat er andere spieren worden getraind dan met de andere machines. In onze volgende blog leggen we precies uit waarom en geven we nog meer redenen.

Hoe bereid je je voor op een event met de BikeErg?

Er zijn een aantal manieren om je voor te bereiden op een fietsevent: luister naar motiverende podcasts, lees de nieuwsbrief ‘Workout Of The Day’ en bekijk YouTube en technique videos.

Hoe onderhoud je een BikeErg?

Wij hebben een aantal belangrijke onderhoudstips op een rijtje gezet: na iedere workout goed droog maken, ontstof de luchtkooi en controleer of de bouten goed vastzitten.

Hoe halen jouw leden het meeste uit de BikeErg?

Let er goed op dat de leden doen wat zij leuk vindt, naar hun doelen toe werken en het meetbaar maken. Ook niet onbelangrijk: doorgrondt de motivatie.

Voor welke sporters is fietsen op de BikeErg ook geschikt?

Fietsen op de BikeErg is voor iedereen geschikt - van jong tot oud, klein en groot en van slap tot sterk. Door de grote hoeveelheid calorieën die in korte tijd worden verbrand, is de BikeErg specifiek geschikt voor een crossfit box. Ook is het een goede indoor training voor fietsen, dus maken professionele wielrenners die tussendoor willen trainen dankbaar gebruik van de BikeErg. Tot slot is het geschikt voor sporters met een blessure aan het bovenlichaam, bijvoorbeeld een nek- of schouderblessure. Maar nogmaals: alle sporters zijn welkom.

Is er een handleiding voor de BikeErg?

Ja die is er! Je vindt de handleiding voor de BikeErg hier.

Hoeveel garantie zit er op de BikeErg?

Concept2 BikeErgs heeft een beperkte 2 jaar en 5 jaar garantie. Volledige garantie informatie is hier te vinden.

In welk opzicht is de BikeErg anders dan andere indoor fietsen?

  • De BikeErg is ontworpen om te voelen alsof je op een fiets zit. Hoe sneller je wilt gaan, hoe harder je moet fietsen.
  • De BikeErg gebruikt luchtweerstand, die exponentieel toeneemt met de snelheid van het vliegwiel. Wanneer u harder op de pedalen duwt, en uw cadans verhoogt, wordt de benodigde inspanning snel groter. Dit zorgt voor controle over de intensiteit van uw training, gewoon door harder te trappen om de cadans te verhogen, op een manier die op fietsen lijkt.
  • De BikeErg heeft een koppeling die het stilhouden van de benen mogelijk maakt, net als een echte fiets. Dit betekent dat wanneer je stopt met trappen, de pedalen stoppen, maar het fietswiel blijft draaien.
  • De BikeErg biedt een groot demperbereik, dat de versnellingen op een fiets nabootst en u kunt kiezen voor het gevoel van uw fietsrit. U kunt de demper instellen om de optimale cadans (rpm) voor uw vermogen of inspanning mogelijk te maken.
  • Met een gewicht van slechts 26 kg (56 kg), is de BikeErg lichter dan veel andere stationaire fietsen en gemakkelijk te verplaatsen.

Hoe vergelijkt de BikeErg zich met de Indoor Rower en SkiErg?

De BikeErg is gebaseerd op dezelfde mechanica en elektronische monitoring systemen als onze Concept2 Indoor Rowers en SkiErg. In plaats van een ketting (Modellen D en E) of snoer (Dynamic Indoor Rower en SkiErg), heeft de BikeErg stille zelfspannende banden die volledig afgesloten zijn en minimaal onderhoud vereisen. Met weinig slijtage onderdelen en een kettingvrije aandrijving, biedt de BikeErg dezelfde kwaliteiten waar Concept2 bekend om staat.

Net zoals bij al onze producten biedt Concept2 motivatie hulpmiddelen, zoals ons logboek, uitdagingen en afstandsprogramma's. En we zijn er altijd om te helpen!

Is de performance monitor hetzelfde op de Indoor Rower, SkiErg en BikeErg?

Ja, de PM5 heeft dezelfde functies en menu-structuur als op onze Indoor Rowers en SkiErg. Gegevens van de performance monitor zijn op te vragen, betrouwbaar en kunnen worden vergeleken met andere BikeErgs over de hele wereld.

Wat is de crank arm lengte?

170mm.

Wat is de Q-factor?

De "Q-factor" of afstand tussen de pedalen en de twee crankarmen is 165mm.

Staat jouw vraag er niet tussen? Je kan altijd contact met ons opnemen via deze pagina. In onze volgende blogs lees je alles over de redenen om een BikeErg in jouw sportschool te zetten.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts