Veelgestelde vragen over de roeimachine door sportschooleigenaren | Concept2

Veelgestelde vragen over de roeimachine door sportschooleigenaren

Thumbnail image of author
May 11, 2021

Wat is belangrijk om te weten over de roeimachines van Concept2? Om je hierbij te helpen en alle veelgestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, hebben wij een FAQ opgesteld. In deze blog lees je alle antwoorden op vragen die jij kan hebben over onze roeimachines.

Hoe lang gaat een roeimachine mee?

Hoe lang een roeimachine meegaat is afhankelijk van de gebruiker. Voor particulier (lees: minder intensief dagelijks gebruik) gaan onze roeimachines een leven lang mee. Ook bij professioneel gebruik is de levensduur erg lang. 7-10 jaar is geen probleem, mits je de machine goed onderhoudt. Ook de kosten voor een volledige revisie zijn te overzien. Wel kun je ergens in die periode de afweging maken in te ruilen voor een nieuw toestel. Zeker omdat de waarde van een gebruikt toestel, bij inruil of onderhandse verkoop, goed is.

Waarom zou ik een roeimachine aanschaffen?

Als eigenaar van een sportschool wil je het beste aan jouw bezoekers aanbieden. Je wil ze motiveren en een totale work-out aanbieden. Tevreden klanten zijn je beste klanten. Waarom een roeimachine niet mag ontbreken aan jouw collectie apparaten in de sportschool heeft meerdere redenen. Wij noemen ze voor je in deze blog.

Waarom is roeien goed voor het brein?

Roeien vereist fysieke inspanning, maar gaat veel verder dan dat. Roeien vereist maximale concentratie, je krijgt een heerlijk opgelucht gevoel na al die inspanning en tot slot: je werkt doelmatig. Meer informatie hierover lees je hier.

Waarom is roeien goed voor het lichaam?

Of je nu in een roeimachine roeit of in een echte boot, roeien is ontzettend goed voor je lijf. Hier zijn een aantal redenen voor: het is impactvrij, je gebruikt veel verschillende spieren, het is goed voor het hart- en vaatstelsel en het vergroot je flexibiliteit. Wil je hier meer uitleg over? Die lees je in deze blog.

Waarom hoort een roeimachine thuis in een sportschool?

Waarom een roeimachine niet mag ontbreken in jouw sportschool? Wij hebben de redenen voor je op een rijtje gezet in deze blog.

Hoe bereid je je voor op een event met de roeimachine?

Om je goed voor te bereiden op een roei event heb je allerlei hulpmiddelen en manieren waarop je kan trainen. hoe kan jij je het beste voorbereiden en waar vind je de workouts, tips en juiste technieken? Lees hier meer over in deze blog.

Hoe onderhoud je een roeimachine?

Wij hebben een aantal belangrijke onderhoudstips op een rijtje gezet: reinig het loopvlak regelmatig, want dit is het meest gebruikte onderdeel, de ketting heeft een smeernorm van 50 uur, wat betekent dat hij elke 50 uur schoongemaakt moet worden en wissel de batterijen 1x per anderhalf jaar. Wat ook belangrijk is? Loop de bevestigingsbouten waarmee de voorpoot aan het frame zit even na, want die kunnen door gebruik los trillen. 1x per maand met de schroevendraaier aandraaien is voldoende. En tot slot: update je firmware en software.

Hoe halen jouw leden het meeste uit roeimachines?

Jij bent natuurlijk degene die de gebruiker van de roeimachine adviseert. Geen zorgen, wij helpen je een handje. Welke adviezen kun jij geven aan jouw leden, zodat zij het meeste uit hun roeimachines kunnen halen? Lees alle tips hier.

Is een roeimachine ook geschikt voor kinderen?

Ook voor kinderen is roeien een prima training. Onze Concept2 Indoor Rowers zijn geschikt voor bijna iedereen en er zijn slechts kleine aanpassingen nodig. In deze blog geven we enkele basisaanbevelingen voor het instellen van je RowErg voor kinderen.

Hoe krijg je de roeimachine weer aan de praat na lang stilstaan? (door bijvoorbeeld corona lockdown)

. In deze blog geven wij enkele tips om de roeimachine goed te onderhouden of, als ie al te lang stil heeft gestaan, weer aan de praat te krijgen.

Welke mythes bestaan er over roeimachines?

Er bestaan maar liefst 3 mythes: een demperinstelling van 10 geeft je de beste training, hoe hoger het aantal slagen, hoe beter de training en de indoor roeimachine is te gemakkelijk voor mij. Lees hier waarom dit mythes zijn.

Wat zijn de meest favoriete workouts op de roeimachine?

Er zijn een aantal favoriete workouts op de roeimachine namelijk:

  • 2 kilometer = dé race afstand
  • Interval training = korte sprint met wat rust, bijvoorbeeld 250 meter sprint met 1 minuut rust
  • Lang stuk roeien = van 20 minuten tot een uur
  • Podcast = ‘As the wheel spins’, crossfit instructeur en medewerker van Concept2. Zij geeft een podcast met trainingen
  • Website = voor mensen die net beginnen is er een trainingsschema voor als je een newbie bent met roeien. Zo voorkom je dat je krom gaat lopen en bouw je het beetje bij beetje op

Voor welke sporters is roeien op de roeimachine ook geschikt?

Voor bijna iedereen is het een goede crosstraining (niet crossfit maar gewoon iets anders doen waarin je bijna alle spiergroepen even traint). Voor deze sporters is roeien ook erg geschikt: hardlopers (niet de impact van het landen maar wel goede belasting van de spieren), wielrenners (om het bovenlichaam te activeren) en tot slot: auto- en motorsport (om dit te blijven maar ook om de adrenaline van het racen weghalen).

Is er een handleiding voor de roeimachine?

Ja die is er! Je vindt de handleiding voor de roeimachine hier.

Hoeveel garantie zit er op de roeimachine?

Op een Concept2 Indoor Rower of SkiErg zit een garantie van twee jaar, en op bepaalde onderdelen vijf jaar. Op Dreissigacker wedstrijdriemen zit twee jaar garantie die ingaat op de datum van verzending vanuit Concept2.

Een overzicht van al onze beschikbare modellen van de roeimachines vind je hier.

Staat jouw vraag er niet tussen? Je kan altijd contact met ons opnemen via deze pagina. In onze volgende blog lees je alles over de veelgestelde vragen over de SkiErg.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts