Veelgestelde vragen over de SkiErg door sportschooleigenaren | Concept2

Veelgestelde vragen over de SkiErg door sportschooleigenaren

Thumbnail image of author
May 25, 2021

Wat is belangrijk om te weten over de SkiErg van Concept2? Om je hierbij te helpen en alle veelgestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, hebben wij een FAQ opgesteld. In deze blog lees je alle antwoorden op vragen die jij kan hebben over onze SkiErg.

Hoe lang gaat een SkiErg mee?

Voor de SkiErg is het voornaamste wat je in de gaten moet houden de slijtage van de koorden en die kan je makkelijk vervangen. De SkiErg gaat gerust de economische levensduur mee; 7 tot 10 jaar.

Waarom zou ik een SkiErg aanschaffen?

Als eigenaar van een sportschool wil je het beste aan jouw bezoekers aanbieden. Je wil ze motiveren en een totale work-out aanbieden. Tevreden klanten zijn je beste klanten. Het trainen met deze machine staat bekend als een van de zwaarste trainingen. Het maakt je sterker, vergroot je uithoudingsvermogen en het traint je hele lichaam.

Waarom is skiën goed voor het brein?

Naast dat het bij skiën om fysieke inspanning gaat, vereist het maximale concentratie, je krijgt een heerlijk opgelucht gevoel na al die inspanning en tot slot: je werkt doelmatig. Meer informatie hierover lees je hier.

Waarom is skiën goed voor het lichaam?

Eerder schreven wij al over het feit dat een training op de SkiErg behoort tot de zwaarste trainingen. De reden? Je traint verschillende spieren waardoor je ze een full body work-out kan bieden. Dit is een andere ‘range of motion’ dan met het roeien. Het helpt bij afvallen, het is goed voor de schouderpartij en nog veel meer redenen lees je hier.

Waarom hoort een SkiErg thuis in een sportschool?

De SkiErg maakt het sportschoolplaatje compleet. Wij hebben nog meer redenen voor je op een rijtje gezet in deze blog.

Hoe bereid je je voor op een event met de SkiErg?

Om je goed voor te bereiden op een event heb je allerlei hulpmiddelen en manieren waarop je kan trainen. hoe kan jij je het beste voorbereiden en waar vind je de workouts, tips en juiste technieken? Voorbereiden op een event met de SkiErg komt overeen met die van het roeien. Lees hier meer over in deze blog.

Hoe onderhoud je een SkiErg?

Wij hebben een aantal belangrijke onderhoudstips op een rijtje gezet: dagelijks even schoonmaken, controleer een keer per maand de koorden, ontstof de luchtkooi en let op de bouten waarmee de armen zijn bevestigd.

Hoe halen jouw leden het meeste uit de SkiErg?

Samen met roeien is trainen op de SkiErg de meest zware oefening. Wel is het technisch makkelijker dan roeien: er komt minder techniek bij kijken waardoor trainen met de SkiErg voor iedereen is weggelegd. Bovendien is het een goede oefening om voor te bereiden op de echte wintersport. Jouw sporters trainen verschillende spieren en krijgen maximale inspanning - zowel fysiek als mentaal en al helemaal in combinatie met het roeien.

Wat is een SkiErg Performance Programma?

Het SkiErg Performance Programma is een nieuwe tool voor atleten en coaches voor het evalueren van de effectiviteit van hun training. Regelmatig testen is geen nieuw concept maar testen onder beheerste omstandigheden is moeilijk, en testen met een specifiek ski-apparaat was tot nu toe onmogelijk. De SkiErg met zijn nauwkeurige Performance Monitor maakt deze trainingstools mogelijk. Lees hier meer over.

Hoe krijg je de SkiErg weer aan de praat na lang stilstaan? (door bijvoorbeeld corona lockdown)

In deze blog geven wij enkele tips om jouw apparaten goed te onderhouden of, als ie al te lang stil heeft gestaan, weer aan de praat te krijgen.

Welke mythes bestaan er over de SkiErg?

Er bestaan maar liefst 3 mythes: een demperinstelling van 10 geeft je de beste training, hoe hoger het aantal slagen, hoe beter de training en de SkiErg is te gemakkelijk voor mij. Lees hier waarom dit mythes zijn.

Wat zijn de meest favoriete workouts op de SkiErg? Er zijn een aantal favoriete workouts op de SkiErg namelijk:

  • 1000 meter
  • Interval met 250 meter en dan rust
  • Lang stuk dus bijvoorbeeld 5 of 10 kilometer

Voor welke sporters is skiën op de SkiErg ook geschikt?

Voor bijna iedereen is het een goede crosstraining (niet crossfit maar gewoon iets anders doen waarin je bijna alle spiergroepen even traint). Voor deze sporters is skiën ook erg geschikt: hardlopers (niet de impact van het landen maar wel goede belasting van de spieren), wielrenners (om het bovenlichaam te activeren) en tot slot: auto- en motorsport (om dit te blijven maar ook om de adrenaline van het racen weghalen).

Is er een handleiding voor de SkiErg?

Ja die is er! Je vindt de handleiding voor de SkiErg hier.

Hoeveel garantie zit er op de SkiErg?

Op een Concept2 Indoor Rower of SkiErg zit een garantie van twee jaar, en op bepaalde onderdelen vijf jaar. Op Dreissigacker wedstrijdriemen zit twee jaar garantie die ingaat op de datum van verzending vanuit Concept2.

Welke modellen zijn er van de SkiErg?

Een overzicht van al onze beschikbare modellen van de SkiErg vind je hier.

Staat jouw vraag er niet tussen? Je kan altijd contact met ons opnemen via deze pagina. In onze volgende blogs lees je alles over de veelgestelde vragen over roeien en skiën.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts