Vier tips waarmee jouw leden het meeste uit roeimachines halen | Concept2

Vier tips waarmee jouw leden het meeste uit roeimachines halen

Thumbnail image of author
Aug 25, 2020

Als sportschooleigenaar/-medewerker of personal trainer komt er veel op je af. Je krijgt te maken met verschillende soorten mensen, wensen, behoeften, taken, uitdagingen… en jij bent natuurlijk degene die de gebruiker van de roeimachine adviseert. Geen zorgen, wij helpen je een handje. Welke adviezen kun jij geven aan jouw leden, zodat zij het meeste uit hun roeimachines kunnen halen?

#1: Doe vooral wat je leuk vindt

Je weet zelf vast ook wel dat iets veel beter vol te houden is wanneer je er plezier in hebt. Dat is zo met een opleiding, nieuwe gewoonte zoals gezond eten - maar ook met sporten. Vinden jouw leden het niet leuk om een uur lang op hetzelfde tempo op een roeimachine te zitten? Laat ze dat dan vooral niet doen. Met trial & error komen ze erachter wat wél bij hen past, bijvoorbeeld sprinten, crossfit of bepaalde oefeningen.

Een makkelijke manier om een work-out te vinden is door middel van onze ‘Workout of the Day’. Wanneer je je hiervoor inschrijft, ontvang je elke ochtend een korte, middellange en lange work-out in hapklare brokjes. Jouw leden kunnen zo met weinig inspanning inspiratie opdoen en ideeën ontwikkelen.

#2: Kijk naar je doelen

Misschien had je bij deze blog verwacht dat we tips gingen geven om de roeimachine in te stellen of andere ‘hacks’. Maar we gaan juist terug naar de basis van het sporten en het gebruiken van de roeimachine. Wat wil de gebruiker van de roeimachine eigenlijk bereiken? Let er ook op dat de doelen zowel realistisch als uitdagend zijn, dus wel haalbaar maar er mag ook gedroomd worden. Sommige doelen zijn misschien ook medisch, bijvoorbeeld om ziektes als Alzeimer en diabetes onder controle te houden.

#3: Maak het meetbaar

Een training of traject begint ergens. Begin daarom altijd met een 0-test, bijvoorbeeld door 1000 meter zo hard mogelijk te roeien of 5 minuten op een bepaald inspanning te roeien. Geef dan wat technische trainingen en eventueel wat flexibiliteitstrainingen, zodat ze kunnen roeien.

#4: Doorgrond de motivatie

Een reden om te sporten is vaak gewichtsverlies, maar wij adviseren om juist te focussen op iemands fitheidlevel. Gewichtsverlies als doel is vrij negatief en er moeten behoorlijk wat patronen verbroken worden. Wij zijn meer van de optimistische aanpak en vinden het vergroten van iemands fitheidslevel een beter doel. Kijk dan ook naar de achterliggende reden. Waarom wil iemand gewicht verliezen? Is dat omdat diegene ooit is verteld dat hij/zij dik is of gewoon omdat diegene mooier wil zijn? Sporten zou juist een positieve bijdrage moeten leveren aan iemand zelfbeeld en niet moeten voortkomen uit een negatieve motivatie. Iedereen is mooi zoals ‘ie is. Aan jou de taak om de motivatie te doorgronden en zo om te buigen dat het leuk, meetbaar én haalbaar is. Hopelijk helpen onze tips hierbij!

Heb je zelf nog tips waarmee leden het meeste uit hun roeimachines kunnen halen? Deel ze met ons en wij verspreiden ze verder in de community. Samen helpen we elkaar!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts