Waarom is de BikeErg goed voor het brein? 3 redenen | Concept2

Waarom is de BikeErg goed voor het brein? 3 redenen

Thumbnail image of author
Jan 03, 2022

Sporten is zo veel meer dan iets fysieks. Trainen op een van onze machines is ook een mentale training. Een work-out op de BikeErg, onze indoor fiets, is daarom goed voor het brein. Waarom eigenlijk? We zetten 3 redenen op een rijtje.

Benieuwd waarom trainen op de BikeErg goed is voor het lichaam? In onze vorige blog zetten we hier al 5 redenen voor op een rijtje. Je leest de blog waarom de BikeErg goed is voor het lichaam hier.

Reden 1: Het vereist maximale concentratie

Net zoals bij het roeien of skiën (op de RowErg en SkiErg respectievelijk) is er ook op de SkiErg de volle focus nodig. Dit werkt als een perfecte afleiding van ons (drukke) dagelijks leven. Doordat je je hoofd helemaal uitschakelt, heb je als sporter de volle concentratie op de training. Gedachten kunnen niet afdwalen naar boodschappenlijstjes of gesprekken op het werk. Hierdoor gaat men volledig op in de training. Dat werkt niet alleen stressverlagend, het geeft ook nog eens rust aan je brein. Voor veel sporters is deze mentale rust een belangrijke reden om te sporten, dus met de BikeErg zitten zij zeker goed.

Reden 2: Je krijgt een opgelucht gevoel na afloop

De volle focus is aanwezig tijdens het trainen. Je gaat er als sporter helemaal in op. Tijdens de training op de BikeErg heeft het brein geen tijd om na te denken over onrustige gedachten. Fysiek ben je ook nog eens hard bezig. Dit zorgt voor een positief effect na afloop. En dat is een heerlijk opgelucht gevoel, na een intensieve training. Het is als een mentale reset maar dan door inspanning in plaats van ontspanning.

Reden 3: Je traint doelmatig

Wanneer je traint met een doel denk je bewust na over waar je naartoe wilt en hoe je er gaat komen. Door te trainen met deze machine, is dat goed mogelijk. Sommige sporters willen namelijk werken naar een bepaald doel. Of dat sportgericht is of wellicht iets medisch - ze trainen naar iets toe. Om de sportschoolbezoeker te helpen bij het behalen van de doelen kan je ze de statistieken bij laten houden. Dit werkt extra motiverend en gaat via ons Online Logboek. Op die manier kunnen trainingen worden opgeslagen en kunnen ze meedoen aan de vele challenges gedurende het jaar. Willen ze het liever op papier bijhouden? Dan kunnen ze hier het papieren logboek downloaden.

Je weet nu wat trainen op de BikeErg inhoudt, wat het doet voor je lichaam en wat voor effect het heeft op je brein. In onze volgende blogs schrijven wij meer over waarom een BikeErg niet in jouw sportschool mag ontbreken en beantwoorden we de meest gestelde vragen door sportschooleigenaren én sporters.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts