Waarom zou je beginnen met skiën op de SkiErg?

Thumbnail image of author
Dec 28, 2020

Waarom zou je beginnen met skiën op de SkiErg?

Het wintersportseizoen staat alweer voor de deur. Hoewel het dit jaar misschien niet op de pistes plaats gaat vinden voor de meesten, introduceren wij vandaag een mooi alternatief: de SkiErg. Het trainen met deze machine staat bekend als een van de zwaarste trainingen. Het maakt je sterker, vergroot je uithoudingsvermogen en het traint je hele lichaam. Wat is het precies en waarom zou je er nu mee beginnen?

Wat is het precies?

De SkiErg is de 'droogtrainer' voor het cross country skiën. Veel atleten maken van de SkiErg gebruik om fit te blijven tijdens de zomer. Met cross country skiën kan je super snel gaan. Voor je het een keer hebt geprobeerd, heb je hier nog geen idee van.

Je maakt dezelfde beweging als met langlaufen. Vanuit je romp maak je de beweging waarbij je de hendels naar beneden trekt. Vervolgens zwiep je jouw armen door en ga je door je hurken. Bij iedere haal die je maakt ga je met het lijf vanuit de hurken weer omhoog, maakt de beweging en gaat opnieuw door de hurken.

De SkiErg kan gebruikt worden voor de dubbelstok-techniek en de klassieke ski-techniek, wat inhoudt dat je afwisselend je armen beweegt. Klik hier voor meer informatie over deze machine.

Redenen waarom je hiermee wil beginnen

Je weet inmiddels hoe de machine er ongeveer uitziet en hoe je ermee traint. Maar waarom begin je hiermee en welke doelen worden ermee bereikt?

  1. Het is technisch makkelijker dan roeien: er komt minder techniek bij kijken waardoor trainen met de SkiErg voor iedereen is weggelegd.
  2. Er wordt mee voorbereid op de wintersport: al met een paar trainingen kan je mensen goed voorbereiden op de wintersport. Voor de meesten komt het stukje ‘prikken naar de lift’ bekend voor. Door te trainen met deze machine zijn deze spieren die je hierbij gebruikt beter geactiveerd. Geadviseerd wordt om een maand van tevoren 2x per week te trainen.
  3. Het is een full body work-out: je traint er verschillende spieren mee in het hele lichaam. Waarom dit een full body work-out is lees je meer over in de volgende blog over waarom de SkiErg zo goed voor het lichaam is.
  4. Het wordt gebruikt in de CrossFit: je ziet deze oefening regelmatig terugkomen in de wedstrijden van het CrossFit.
  5. Het is goed voor het brein: cross country skiën werkt goed voor het stimuleren van een maximale concentratie. Maar er zitten er nog meer voordelen aan voor het brein. Hierover lees je meer in de volgende blogs over waarom trainen op de SkiErg goed is voor je brein.

Meer weten over de SkiErg?

Voor het trainen van het hele lichaam is deze machine sterk aan te raden. Ook kun je je op de SkiErg goed voorbereiden op de wintersport, zowel het langlaufen als het downhill skiën. Het is een zware training en je pakt er verschillende spiergroepen mee. Het is ook goed nog eens goed voor het brein. Waarom de SkiErg nog meer goed is voor het lichaam en brein en waarom een SkiErg niet mag ontbreken in jouw sportschool, lees je in de volgende blogs.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts