Wat is de BikeErg en waarom zou je hiermee beginnen? | Concept2

Wat is de BikeErg en waarom zou je hiermee beginnen?

Thumbnail image of author
Nov 22, 2021

In 2018 vulden wij de Concept2 familie aan met een nieuwe machine: de BikeErg. Zoals de naam al verraad is dit een indoor fiets, met het welbekende wiel en de onbetwiste sterkte die je al van de SkiErg en RowErg kende.

Vandaag zetten we deze machine even in het zonnetje. Wat is de BikeErg en waarom zou je er eentje aanschaffen? Deze blog is de eerste van een reeks over de BikeErg en de kwaliteiten van deze machine.

Wat is de BikeErg?

De BikeErg is een degelijke en sterke machine die goed bestand is tegen zwaar indoor gebruik. In 2016 zijn wij begonnen met het ontwikkelen van de machine en in 2018 kwam hij op de markt. De machine is ontzettend sterk in vergelijking met andere indoor bikes. Alle krachten komen op dezelfde onderdelen uit. De componenten en constructies die het meest intensief worden gebruikt, hebben van ons extra aandacht en versterking gekregen, zodat de machine de krachten die erop komen goed aankan.

De BikeErg is een echt familieproduct in de zin dat hij goed aansluit op de andere Concept2 machines. Ben je al bekend met de RowErg of SkiErg? Dan zal deze machine heel gemakkelijk in gebruik zijn. Zo zijn onder andere het vliegwiel, de PM5 (schermpje) en de demper settings hetzelfde als bij de twee voorgangers.

Redenen waarom je hiermee wilt beginnen

Je weet inmiddels hoe de machine er ongeveer uitziet en hoe je ermee traint. Maar waarom begin je hiermee en welke doelen worden ermee bereikt?

  1. Het is technisch makkelijk in gebruik: bijna iedereen kan fietsen, er komt minder techniek bij kijken dan roeien of skiën. We hebben de machines zo goed mogelijk op elkaar aan laten sluiten en zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt.
  2. Het is voor iedereen geschikt: we hebben de machine namelijk zo ontworpen dat hij voor zo veel mogelijk mensen geschikt is. Van jong tot oud en van zwak tot sterk, iedereen kan de BikeErg gebruiken. De zadelhoogte kan worden versteld van 79-103cm.
  3. Het is perfect voor professioneel gebruik: De BikeErg is onderhoudsarm omdat er geen kettingen worden gebruikt en zeer degelijk. Daardoor kun je de machine zorgeloos in je box of fitnessclub gebruiken.
  4. Fietsen is goed voor het brein: fietsen is goed voor het stimuleren van een maximale concentratie. Maar er zitten er nog meer voordelen aan voor het brein. Hierover lees je meer in de volgende blogs over waarom trainen op de SkiErg goed is voor je brein.
  5. Je traint er vooral de beenspieren mee, maar ook andere spieren: je traint op de BikeErg eigenlijk wat je op je fiets traint. Dit zijn voornamelijk beenspieren, quadriceps, hamstrings, kuiten en de onderrug.
  6. De bike is veilig: omdat de BikErg een vrijloop heeft worden je benen niet 'meegenomen' als je je benen stilhoudt. De BikeErg is dus echt een indoor fiets.

Meer weten over de BikeErg?

De BikeErg is dus een ontzettend fijne indoor fiets die voor iedereen geschikt is. De machine is makkelijk in gebruik, traint voornameljk de beenspieren, werkt vrijloop en is goed voor het lichaam en het brein. Waarom de BikeErg nog meer goed is voor de gezondheid lees je in de volgende blogs! Hier behandelen we ook veelgestelde vragen van de sporters en sportschooleigenaren, leggen we uit waarom het een goed idee is om een BikeErg in je sportschool te plaatsen en welke trainingen je kunt doen of geven.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts