PM5 Firmware Overzicht | Concept2

PM5 Firmware Overzicht

Firmware is het programma waar je PM5 op draait. We raden je aan de meest recente firmwareversie te gebruiken op je PM5.

Huidige Firmware Versies

update firmware mei 2024

De versie die u nodig hebt, is afhankelijk van de hardwareversie die uw PM5 uitvoert. De PM5 Tijdlijn geeft meer informatie.

Updating Firmware

om een firmware update te doen op je PM5 heb je een computer nodig, de gratis Concept2 Utility software en een USB stick of een USB kabel. Voordat je gaat updaten:

Na het downloaden en installeren van de Concept2 Utility, volg een van de procedures hier beneden om de laatste algemene update te doen. Heb je de de beta firmware versie nodig, zie Installeren van de Beta Firmware.

NB: Wanneer je van versie 12 en eerder aan het updaten bent of versie 712 en eerder (SkiErg), gebruik dan de USB kabel procedure.

Updaten Firmware met een USB Stick

How To Video

Het installeren van Firmware op een PM5 via de USB Stick

2:47 Minutes

Instructies Stap-voor-Stap

 1. Heb je deze USB Stick al eerder gebruikt met je PM5 en heb je een gebruikersnaam aangemaakt ga dan naar stap 2. Anders:
  1. Zet de monitor aan.
  2. Steek de USB stick achter in de PM5
  3. Wanneer aangegeven, geef een gebruikersnaam in voor de USB Stick.
 2. Op je computer maak je connectie met internet en open je de Concept2 Utility. De Concept2 Utility download automatisch de laatste/nieuwste PM5 firmware bestanden van de Concept2 website op je computer.
 3. Steek de USB Stick in je computer. De Concept2 Utility zal dan automatisch de PM5 firmware bestanden kopiëren naar de USB Stick. Dit gaat snel. Als je de notificatie mist dat de taak is uitgevoerd, dan wacht je een paar seconden voordat je naar de volgende stap gaat.
 4. Steek de USB stick in de PM5.
 5. Zet de PM5 en wacht even.
 6. Wanneer er iets aangegeven wordt, selecteer Update Nu twee keer om de update te starten.
  Meer informatie over andere opties.
  • Later Updaten—Selecteer dit om de firmware update uit te stellen. Elke keer als je de monitor opstart wordt er vanaf nu gevraagd of je de monitor wil updaten (je USB moet dan wel in de PM5 zitten). (Met andere woorden, zolang het PM5 firmware bestand op de USB stick staat die nieuwe is dan de firmware die nu draait op je monitor, krijg je de melding om de nieuwere firmware versie op je monitor te zetten elke keer als je de monitor (waarin de USB stick zit) aan zet.
  • Verwijder de Firmware van de USB Stick—Selecteer dit om de firmware bestanden van de USB stick te verwijderen. NB. Als je voor deze optie kiest, de volgende keer als je de USB stick gebruikt met de Concept2 Utility, de utility kopieert de firmware bestanden nogmaals naar de USB stick.

De update duurt enkele minuten,en op de PM display krijg je het bericht te zien “update in progress/bezig met updaten" gedurende de update. De update is gedaan wanneer de PM5 het Hoofdmenu laat zien. Je training kan nu beginnen of je kan de USB stick uit de PM5 halen en in een andere PM5 stoppen om daar de nieuwste firmware versie op de PM5 te zetten.

Firmware Update met een USB Kabel

Voor deze methode heb je een “A naar B” USB kabel (een printer kabel) nodig.

 1. Op je computer maak je connectie met internet.
 2. Sluit alle PM applicaties die open staan op je computer (RowPro bijvoorbeeld).
 3. Open de Concept2 Utility.
 4. Koppel je PM5 aan je computer met de USB kabel.
 5. De Concept2 Utility geeft aan als er een nieuwere firmware versie beschikbaar is. Klik op Nu Installeren om de update te starten. (Als er niets aangegeven wordt, klik dan knop rechts met de monitor met daaromheen een pijl in cirkelvorm en volg de stappen om de update te doen.)

De update duurt enkele minuten, en op de PM display krijg je het bericht te zien “update in progress/bezig met updaten" gedurende de update. De update is gedaan wanneer de PM5 het Hoofdmenu laat zien.

Concept2 Utility 7.14.00

Windows
.exe formaat
Mac
.dmg formaat
 • Door je PM5 te updaten met de nieuwste Firmware is het mogelijk dat je instellingen, je ingestelde trainingen en je opgeslagen trainingen op de PM verwijderd worden.
 • Gebruik geen "virtualization" software voor het updaten van je PM. Producten zoals VirtualPC, Parallels, VirtualBox, and VMWare. More info
  Het proces van het update van de firmware is afhankelijk van een directe verbinding tussen het besturingssystem en het USB apparaat. Virtualization software laat deze connectie niet toe. Updates via deze weg worden niet volledig afgerond waardoor de PM onbruikbaar is. Heb je het wel geprobeerd dan kan je je PM5 proberen te herstellen door de update met een Windows PC te doen.
 • Als er problemen zijn of je hebt feedback op de recente versie die op de PM5 draait, neem contact op met ons. info@concept2.nl.