Techniek | Concept2

Techniek

Dubbelstok-techniek

SkiErg Technique 1
Begin met je handen en voeten schouder breedte te staan, je handen ligt boven je hoofd. Je armen zijn gebogen.
SkiErg Technique 2
Haal de handgrepen naar beneden door je kern buikspieren te gebruiken en je knieën te buigen. Houd je armen gebogen om de handgrepen vrij dicht bij je gezicht te houden.
SkiErg Technique 3
Sluit de beweging af met licht gebogen knieën en je armen naar beneden gestrekt langs je dijen.
SkiErg Technique 4
Strek je armen omhoog en strek je lichaam naar de beginpositie.

Klassieke Ski-techniek


Begin met een arm omhoog en licht gebogen. Beweeg de bovenste arm naar beneden tegelijk beweeg je de onderste arm naar boven. Zo beweeg je beide armen om en om naar boven en beneden.

Variaties in Techniek

SkiErg Technique Variation

Als je de basistechniek van het skiën onder de knie hebt, kan je variaties toevoegen zoals met een voet voor staan en een voet achter en dan van voet verwisselen. Het kan ook zo zijn dat je op je tenen omhoog komt tijdens delen van de beweging, net als bij het skiën in de sneeuw.
SkiErg Technique Variation Wheelshair

Je kan de SkiErg ook gebruiken zonder benen om alleen de kernspieren en het bovenlichaam te trainen. Op deze manier biedt de SkiErg en workout van hoge kwaliteit voor diegenen die herstellen van been- of voetblessures. Dit kan je zowel staand als zittend doen.

Grip voor SkiErg 1

De hendel/grip op de SkiErg 1 (de grijze SkiErg gemaakt mei 2009 – juli 2014) heeft een riempje. Gebruik het riempje zoals je ook het riempje van de Ski stok gebruikt. Je hand gaat boven het voetriempje naar beneden en dan pak je de hendel.

SkiErg Grip