Over Concept2 | Concept2

Over Concept2

Concept2 begon in 1976 achterin een bestelbus. Daar maakten Dick en Pete Dreissigacker, net uit Olympische training, hun eerste vezelversterkte kunststof wedstrijdriemen. Sindsdien zijn de Concept2 riemen uitgegroeid tot de eerste keus van roeiers over de hele wereld. En tot op de dag van vandaag werken wij elke dag opnieuw aan het verbeteren van onze producten.

In 1981 ontwierpen Dick en Pete de Concept2 Indoor Rower, die al snel de best verkopende roeimachine ter wereld werd. Nu, een aantal modellen later, wordt hij dagelijks gebruikt door roeiers op alle niveaus, van olympische atleten tot revaliderende hartpatiënten en roeiers thuis.

Sinds de begindagen zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 100 werknemers, en produceren we riemen, RowErgs, SkiErg en BikeErg. Concept2 is nu veel groter, maar we werken nog altijd vanuit dezelfde simpele filosofie: wij willen onze klanten de meest innovatieve producten en programma’s bieden. Omdat we onze producten rechtstreeks verkopen, zonder tussenpersonen, krijgen onze klanten de beste prijs.

Roeien is de reden van ons bestaan. Alles wat we maken, of dat nu onze riemen of roeimachines zijn, komt voort uit meer dan vijfendertig jaar ervaring met de beste producten en de beste prestaties. Ons doel is het roeien promoten, zowel indoor als outdoor. Wij geloven dat roeien een activiteit voor het leven is, toegankelijk voor iedereen.


Dick test de kracht van een vroeg exemplaar van een roeiriem.
Dick test de kracht van een vroeg exemplaar van een roeiriem.