Dynamic | Concept2

Dynamic

Get the Dynamic
1.670 Prijzen zijn inclusief BTW en verzending.

Contact op met Concept2 Benelux

2 Jaar Garantie

Onze RowErgs hebben op een aantal onderdelen een garantie van 2 jaar en op andere onderdelen een garantie van 5 jaar. Meer informatie ›

30 Dagen Geld Terug Garantie

Als je binnen 30 dagen na verzending van je RowErg niet tevreden bent met ons product kun je het terugsturen. Je krijgt dan het aankoopbedrag van ons terug.

It is easier to identify and correct bad technique, because I am staying in the same spot, not sliding back and forth.

Valerie MathisonSan Pedro, California, United States

  De Dynamic Indoor Rower biedt de simulatie die het dichtst bij roeien op het water komt. Daarmee zijn we tegemoet gekomen aan de specifieke trainingseisen van de wedstrijdroeier. Anders dan de D en E Modellen is het voetenbord op de Dynamic vrij om te bewegen. Ook is er minimale verplaatsing van lichaamsgewicht tijdens de haal.<.p>

  Bij de Dynamic heb je dezelfde concentratie en lichaamscontrole nodig als wanneer je in een boot roeit. Daardoor is het een uitstekende machine voor sport-specifieke training en coaching. Met het gebruik van de Dynamic Link accessoire is het eenvoudig om twee of meer Dynamics te verbinden, zodat je als team kan trainen.

  Als je harder wil gaan op het water, is de Dynamic je droommachine.

  De Dynamic Indoor Rower

  1:45 Minutes

  Verschil tussen Dynamic Indoor Rower en Model D en E.

  Performance Monitor

  De Performance Monitor is hetgeen wat de Concept2 Indoor Rower boven andere trainingsapparatuur plaatst. Elke Dynamic wordt geleverd met de PM5 monitor. Modern en makkelijk in gebruik, de PM5 geeft nauwkeurige en vergelijkbare resultaten voor elke training. Het backlight zorgt voor meer zichtbaarheid op het scherm en met de USB stick kan je je gegevens makkelijker bewaren. De hartslagweergave kan via een draadloze verbinding. De verstelbare monitor arm van de Dynamic maakt het dat je de monitor kan positioneren waar je dat wilt.

  Zwevend voetenbord

  Het voetenbord kan vrij heen en weer bewegen over de monorail. Een aandrijfkoord verbindt het onderstel voor de voeten met de handgreep en brengt de gecombineerde krachten van de benen en het bovenlichaam over naar het vliegwiel. De Dynamic stimuleert lichaamscontrole, vroege voorbereiding van het lichaam en een goede “drukverdeling” tussen de greep van de riem en het voetenbankje tijdens de slag.

  Sterk aandrijfkoord

  Het aandrijfsysteem van de nieuwe Dynamic Indoor Rower gebruikt een zeer sterk synthetisch koord. Dit koord is 15 keer zo sterk als staal. Het lichte gewicht van het aandrijfkoord zorgt dat het systeem beter en sneller reageert op de bewegingen van de roeier, vooral bij hoge haalfrequenties.

  Vliegwiel en demper

  De Dynamic reageert op de kracht die je gebruikt bij elke haal die je maakt, zodat je altijd volledige controle hebt over je inspanning en de weerstand. Met de spiraalvormige demper kan je gemakkelijk de luchtstroom naar het vliegwiel veranderen om zo het gevoel van de haal naar je wens aan te passen, van het gevoel dat je in een acht zit of in een skiff, van een snelle haal naar een langzamere, “zwaardere” beweging.

  Compact

  De Dynamic moet in zijn geheel worden opgeslagen. Maar hij neemt weinig vloeroppervlak in beslag (193 cm) in vergelijking met een Model D of E op slidings (335 cm). Je zal meer Dynamics in je botenhuis of trainingszaal kwijt kunnen.

  Rail van roestvrij staal

  Op de aluminium monorail zit een roestvrij stalen loopvlak voor een soepel glijdend bankje.

  Windscherm

  Alle Concept2 Dynamic Indoor Rowers worden verstuurd met een optioneel windscherm. Het windscherm van doorzichtig plastic zit op de bovenkant van het vliegwiel en leidt lucht van het vliegwiel weg van het lichaam van de roeier. Sporters die de voorkeur geven aan het extra briesje kunnen het windscherm er makkelijk vanaf halen.

  Degelijke en eenvoudig te onderhouden constructie

  Onze machines staan bekend om hun degelijke, sterke constructies. Ze zijn gebouwd om eindeloos vaak gebruik te worden in clubhuizen, trainingscentra, woonkamers, hotels, sportscholen en militaire bases over de hele wereld. We zorgen ervoor dat onze apparaten Eenvoudig te onderhouden zijn, zodat jij je kan richten op het gebruik van je machine, niet op het onderhoud ervan.

  Gratis accessoires

  Het volgende wordt meegeleverd bij een Dynamic PM5:
  • 1 USB stick om trainingsresultaten op te slaan.
  • Dynamic gebruiksaanwijzing.
  • Gebruiksaanwijzing PM monitor
  • Gereedschap en een geïllustreerde instructie.

  Mogelijkheid voor teamtraining

  Je kan de Dynamic Link (apart te koop) gebruiken om twee of meer Dynamics met elkaar in verbinding te brengen voor ploegentraining. Met de Link kan je makkelijk roeien met een partner, een complete 8+ of alles daartussenin.

  Garantie en geld-terug garantie

  Op de Dynamic zit vijf jaar garantie op het frame en twee jaar garantie op de Performance Monitor en de bewegende onderdelen. Zie volledige beschrijving van de garantie.

  Voor elke aankoop geldt onze geld-terug garantie van 30 dagen. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je roeimachine, mag je die binnen 30 dagen na verzending naar ons terug sturen. We vergoeden je dan de aanschafprijs van de machine. De verzendkosten komen voor jouw rekening. This offer applies to factory direct sales to our customers in the Benelux only.

   
  Dynamic
  Totale Lengte

  193 cm

  Breedte

  62 cm

  Zithoogte

  55 cm

  Lengte Monorail

  Geschikt voor lengtes van de binnenkant van het been tot 102 cm

  Chain or Cord Zeer Sterk Synthetisch aandrijfkoord
  Chain/Cord Housing Gedeeltelijk omsloten
  Monitor

  PM5

  Power Requirement Gebruikt twee D-cel batterijen. Tijdens de training ontvangt de monitor energie van het draaiende vliegwiel om de levensduur van de batterijen te verlengen.
  Maximaal Gewicht Roeier

  227 kg

  Constructie

  Gesmeed staal

  Monitor Arm Aluminium. Draaibaar voor opslag en om de hoogte van de monitor aan te passen. De hoek van de monitor kan ook worden aangepast.
  Afwerking

  Poedercoating

  Kleuren

  Lichtgrijs met donkerblauwe accenten

  Opslag

  Moet volledig in elkaar gezet opgeslagen worden

  Benodigde ruimte

  Gemonteerd: 193 cm x 61 cm
  Voor Gebruik: 229 cm x 122 cm
  Voor Opslag: 193 cm x 62 cm

  Gewicht van de machine

  42 kg

  Afmetingen voor Verzending

  Twee dozen:
  38 cm x 56 cm x 142 cm
  33 cm x 23 cm x 196 cm

  Gewicht bij Verzending

  Doos 1: 26 kg
  Doos 2: 24 kg

  Waarom de naam Dynamic Indoor Rower?

  In de Dynamic Indoor Rower voel je de krachten die je ervaart als je roeit in een wedstrijdboot. Je ervaart de dynamiek tussen de boot en roeier meer zoals in het echt. Op de dynamische ergometer blijft lichaamsgewicht van de gebruiker op dezelfde plaats, terwijl delen van de machine actief bewegen als gevolg van de roeibeweging, vergelijkbaar met de manier waarop een lichtgewicht roeiboot beweegt om het lichaam van de roeier.

  Hoe is het om te roeien op de Dynamic in vergelijking met de Model D of E?

  Het verschil tussen de Dynamic en de Model D of E is dat je voetenbord het meest beweegt in plaats van het zitgedeelte terwijl je roeit. Het zitgedeelte kan ook vrij bewegen, maar door de fysische krachten bij het roeien, is die beweging minimaal.

  De Dynamic stimuleert lichaamscontrole, vroege voorbereiding van het lichaam en een goede “drukverdeling” tussen de greep van de riem en het voetenbankje tijdens de slag. Op de Dynamic is de verplaatsing van lichaamsgewicht geminimaliseerd tijdens de cyclus van de roeibeweging, terwijl op een Model D of E het hele lichaamsgewicht heen en weer beweegt tijdens de roeibeweging.

  Het ontwerp van de Dynamic Indoor Rower geeft je de mogelijkheid om de spanning op de handle significant te verminderen ten opzichte van die bij onze Model D en E. Spanning op de handle, inherent aan het roeien op ergometers, wordt niet ervaren in de boot, vandaar dat we deze lagere spanning een positief kenmerk vinden. De spanning staat laag als je de Dynamic Indoor Rower ontvangt. We raden je aan een tijdje op deze stand te roeien voordat je het elastiek strakker spant omdat je liever hebt dat het “meer als een ergometer” voelt.

  Wat is het verschil tussen de Dynamic Indoor Rower en het gebruik van de Model D op Slidings?

  Zowel de Dynamic roeimachine als de Model D op Slidings proberen de dynamiek van een boot na te bootsen. Met de Dynamic heb je het gevoel alsof je in een lichtgewicht boot roeit, omdat alleen het voetenbord beweegt. Dit is hetzelfde als bij het voetenbord in een boot, waar de boot bij elke haal vooruit stuwt ten opzichte van het water. De Model D op Slides is meer als het roeien in een zware boot door het bewegen van het hele gewicht van de machine. Zowel met de Slides als met de Dynamic (bij gebruik van de Dynamic Link) kan je meerdere roeimachines verbinden om als een team te roeien.

  Welke roeimachine is de juiste voor mij?

  Wil je alleen werken aan je fitheid? Dan zijn de Model D of E beter, omdat deze een efficiënte workout bieden voor roeiers van alle niveaus. Het Model D is onze meest voordelige keuze als je een roeimachine wil voor je workout.

  Roeiers die ook aan hun techniek willen werken kunnen de Dynamic overwegen. De Dynamic stimuleert om dezelfde precieze coördinatie, drukverdeling en krachtinspanning te gebruiken die nodig zijn om maximale snelheid te behalen in een wedstrijdboot. De Model D is nu nog altijd de standaard voor roeiers die trainen voor indoor roeiwedstrijden, pogingen wagen om wereldrecords te verbreken, of om scores voor een selectie te verzamelen.

  Past de Dynamic beter in mijn huis met zijn kortere lengte?

  Koop de Dynamic niet alleen op grond van zijn lengte. In het gebruik neemt de Dynamic minder vloeroppervlak in beslag (193 cm) dan de Model D (244 cm) of een Model D op Slidings (335 cm). Maar zowel de Model D als de Model E kunnen snel opgedeeld worden in twee compacte delen om de machine te verplaatsen of op te slaan. Alle modellen hebben zwenkwieltjes om ze makkelijk te verplaatsen. De Dynamic, daarentegen, kan niet uit elkaar gehaald worden voor opslag. Het apparaat weegt in zijn geheel 42 kg. Dit apparaat kun je het beste gebruiken op een plek waar veel getraind wordt. Het is belangrijk om de functie van de Dynamic te begrijpen voor je het kiest op basis van zijn vloeroppervlak.

  How does the sound made while using the Dynamic compare to the Model D or E?

  Model D en E zijn de meest stille machines. De complexiteit van de beweging van de Dynamic betekent meer bewegende delen. Deze delen produceren meer geluid van de Model D of E.

  Is de Dynamic minder zwaar voor mijn rug?

  Er zijn geen tests die uitwijzen dat de Dynamic beter voor de rug-, knie- of andere blessures is. Maar er zijn wel belangrijke verschillen tussen traditionele ergometers en de Dynamic die aan de wieg kunnen staan van sommige blessures. Op een statische ergometer beweegt het lichaamsgewicht heen en weer, waarbij de richting van die bewegende massa (het lichaam) bij elke haal wordt veranderd met de rug, kernspieren en hamstrings. Het belangrijkste verschil is misschien wel dat de Dynamic je stimuleert om met een hogere haalfrequentie te roeien dan wanneer je op de Model D of E roeit, meer zoals de frequentie op het water.

  Het is algemeen bekend dat intens roeien met lage haalfrequenties leidt tot veel kracht per haal, wat door het lichaam van de roeier overgebracht wordt. Hogere frequenties op de Dynamic leiden tot minder kracht per haal voor hetzelfde vermogen.

  Voel je de luchtstroom van het vliegwiel terwijl je roeit?

  Op de Dynamic Indoor Rower is het vliegwiel dichtbij de sporter geplaatst. Daardoor komt er wat luchtstroom van onderen terwijl je roeit. Alle Concept2 Dynamic roeimachines worden nu geleverd met een optioneel windscherm. Het windscherm van doorzichtig plastic zit op de bovenkant van het vliegwiel. Het leidt de wind van het vliegwiel weg van het lichaam van de roeier. Sporters die de voorkeur geven aan het extra briesje kunnen het Windscherm er makkelijk vanaf halen.

  Het gebruik van het Windscherm zal bij de huidige instelling de weerstand iets verminderen. De demper van het vliegwiel kan worden aangepast om het gewenste gevoel te behouden. Lees meer over het instellen van de demper en de weerstand op de CRASH-B’s. Wedstrijdcoördinatoren maken individuele beslissingen over welke onderdelen ze opnemen in hun wedstrijden, dus sommige overdekte wedstrijden zouden gebruik kunnen maken van de Dynamic Indoor Rower.