Bantam Sculls | Concept2

Bantam Sculls

Compact Blade vs. the Fat2 Blade
Compact Blade vs. the Fat2 Blade
Compact Blade vs. the Fat2 Blade

Onze Bantam sculls zijn met de standaard Ultralight steel en onze nieuwe Compacte Blad. Het resultaat is een riem met hetzelfde gewicht en balans als de Ultralight scull, maar met extra duurzaamheid en lager geprijsd, dit alles zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit en de roei-ervaring.

Bantam Sculls zijn geschikt voor een brede groep gebruikers, waaronder beginners, jeugd-, recreatie- en veteranen roeiers. Ze zijn ook heel gemakkelijk te bestellen! We raden een set met standaard specificaties aan (zie lijst hieronder) die geschikt zijn voor de meeste gebruikers (maatwerk is mogelijk).

Kenmerken Bantam Scull

 • De Compact Blade is een voordelig, injection-molded ontwerp met behoud van gewicht en balans van een Ultralight scull.
  • Vergelijkbare blad-breedte met onze Smoothie2 en Fat2 carbon bladen. Door deze breedte gelijk te houden, is het blad stabiel onder water en blijft de efficiëntie behouden.
  • 10 cm korter dan Smoothie2 en Fat2 bladen.
  • Een verminderd oppervlakte resulteert in een gemakkelijk te hanteren blad met hetzelfde gewicht als een Smoothie2 carbon blad.
  • In een mal gespoten polypropyleen is minder stijf dan een carbon blad, maar is duurzaam en voordelig te vervangen.
  • Af fabriek is deze wit afgewerkt. Er is keuze uit 52 effen kleuren tegen een kleine meerprijs.
 • De geadviseerde riemlengte van 281–286 cm cm is geschikt voor een brede variatie aan gebruikers en zorgt voor een uitgewogen drukprofiel, dat tussen een Fat2 en Smoothie2 blad valt. Zie de volgende vergelijking:
  Blad Geadviseerde lengte
  Smoothie2 Plain Edge 284–289
  Compact 281–286
  Fat2 278–283
 • Bantam Sculls worden standaard geleverd met een medium stijve, Ultralight carbon steel een 5cm verstelbaar thermoplastic handle, en een medium handvat. Maatwerk is mogelijk; neem voor meer informatie contact op met Concept2.

Veel gestelde vragen

Waarom heeft Concept2 de Bantam Scull ontwikkelt?
Roeien wordt steeds populairder onder jeugd- en recreatieve sporters. Dit heeft geleid tot een toename (en groei) van (kleine) roeiverenigingen. Vaak hebben deze verenigingen moeite om leden te voorzien van hoogwaardige materialen die de ontberingen van het clubgebruik aan kunnen. Wij hebben gemerkt dat er veel vraag was naar betaalbare, goed roeiende sculls met een levensduur en gebruiksvriendelijkheid zoals men die van Concept2 gewend is.
Wie heeft er baat bij de Bantam Scull?
De levensduur van Bantam Scull is voor iedereen gunstig, in het bijzonder zullen recreatieve roeiers en intensieve roeiprogramma’s van de Compact Blade kunnen profiteren. De verkregen feedback is voornamelijk: de stabiliteit van het blad tijdens de haal en het vertrouwen dat dit geeft. Gemakkelijk inpikken en een schone eindhaal zijn ook benoemd als belangrijke punten. Dit draagt allemaal bij aan een riem waar gemakkelijk mee te roeien is ongeacht uw roei ervaring.
Zijn Bantam Sculls sneller of trager dan de Ultralight en Skinny Sculls?
De snelheidstesten, die tot nu toe zijn gedaan, geven vergelijkbare snelheden weer als met de Fat2 en Smoothie2 bladen. Echter is er meer onderzoek nodig, zowel binnen Concept2 als daarbuiten, om deze resultaten te kunnen bevestigen. In de tussentijd zullen de vele positieve eigenschappen van de Bantam Sculls: stabiliteit, duurzaamheid én schone in- en uitpik zullen de racer en de recreatieve sporter goed van dienst zijn.
Wat zijn de specs van de Bantam Scull?
De Bantam scull, met de kenmerkende Compact Blade, heeft een medium stijve, Ultralight carbon steel met een verstelbare lengte tussen de 281–286 cm. De 5 cm verstelbare thermoplastic handle is voorzien van een groene rubberen grip (medium). De inboard lengte (79–91cm) en de afstelling (0 graden) zijn standaard waarden. Maatwerk is mogelijk; neem voor meer details contact op met Concept2.
Wat is het gewicht van de Bantam Scull?
De riem weegt ongeveer 1375 gram, dit is hetzelfde gewicht als onze Ultralight Sculls. Het balanspunt en gewicht in de hand zijn ook gelijk.
Kan de Compact Blade worden gemonteerd op bestaande sculls?
Ja, de Compact Blade kan worden gemonteerd op elk bestaande Concept2 scull. Het is echter wel van cruciaal belang om te onthouden dat de Compact Blade 10 cm korter is dan een Standaard Smoothie2 blad. Bijvoorbeeld: als Compacts worden gemonteerd op een bestaande set Ultralight sculls met een Smoothie2 blad (origineel 284–289 cm lang), dan zal de nieuwe lengte van deze sculls 274–279 zijn. Dit is, in de meeste gevallen, te kort voor praktisch gebruik.

Anderzijds zijn de Compact Blades een ideale retrofit voor sculls met traditionele Macon Bladen. Deze riemen hebben, over het algemeen, een lengte van 290–295 cm. In dat geval resulteert het vervangen van de Macon bladen voor de compact bladen in een superieure roei ervaring, met een uitstekend drukprofiel.

Kan ik de nieuwe Compact Blades verven?
Ja, de Compact Blade kan geverfd worden net als ons standaard Ultralight carbon blad. Voor het materiaal van de bladen (Polypropyleen) is een specifieke primer nodig, deze is kant en klaar verkrijgbaar bij een lokale autospeciaalzaak. Bekijk onze Bladen verven pagina voor meer informatie en instructies.

Concept2 biedt als alternatief in kleur geverfde bladen aan voor €25,50 euro per blad. Er zijn 52 kleuren beschikbaar. Bekijk onze Kleur opties pagina voor meer informatie.

Bevat het design van je blad vinyl stickers, houd er dan rekening mee dat deze niet goed direct hechten aan het witte plastic van het blad. Gebruik in dat geval een goede witte laag primer of verf als ondergrond voor de stickers, die je op het blad wil bevestigen. Neem contact op met Concept2 voor meer informatie hierover.