Bladen-overzicht en Drukprofiel | Concept2

Bladen-overzicht en Drukprofiel

Ons doel is om riemen te ontwerpen en bouwen die je helpen om sneller te gaan. Daarom hebben onze blad-ontwerpen zich ontwikkeld met één doel—de kracht van de atleet efficiënter omzetten in snelheid. Tegelijkertijd beïnvloeden de unieke eigenschappen van elk ontwerp het gevoel van de haal. De voorkeuren van atleten en trainers verschillen. Daarom kun je het beste eerst de beschikbare opties bestuderen en dan pas bepalen welk blad het beste bij je past.

Hier is een algemeen overzicht van onze bladen. Te beginnen bij onze meest recente ontwerpen. Klik op de links van de bladnamen voor meer details..

Comp

De Comp De Comp is de nieuwste innovatie van Concept2 en combineert de beste functies van onze andere bladen.

Fat2

De Fat2 De Fat2 combineert vortex-genererende functies met een groot oppervlak om een ​​stijf gevoel aan het begin van de haal te creëren en een hoge snelheid aan het einde van de haal.

Smoothie2 Vortex Strip

De Smoothie2 Vortex Strip bevat veel van de innovaties van de Fat2 maar heeft een iets kleinere oppervlakte.

Smoothie2 plain

Geïntroduceerd na onze Big Blade. De Smoothie2 plain biedt minder slip dan de Big Blade en de druk blijft de hele haal consistent.

Big Blade

Big Blade—Ontwikkeld in de jaren ’90. Tenzij je heel specifieke redenen hebt om de Big Blade te kiezen, raden we je een van onze meer geavanceerde bladen aan.

Maconblad

Maconblad—Traditioneel tulpenblad uit de jaren ’60.

Drukprofiel

Als een riem door het water beweegt, biedt hij weerstand aan de inspanning van de atleet. De weerstand leidt tot de druk die de atleet voelt. “Drukprofiel” verwijst naar de variërende hoeveelheden druk die de atleet voelt tijdens de hele haal.

Onze blad-ontwerpen hebben zich ontwikkeld. We hebben meer geleerd over het blad-pad en de functies die nodig zijn voor een efficiënt blad. Daarom hebben verschillende blad-ontwerpen verschillende drukprofielen. Efficiëntere bladen, zoals de Fat2, bieden meer weerstand aan het begin van de haal. Anderen bieden later meer weerstand. Hoe groter de inpik- en uitpikhoeken, hoe sneller deze verschillen duidelijk worden.

Het drukprofiel van een blad kan beïnvloed worden door de steelkeuze. De Skinny steel is ontworpen om een algemeen zachter drukprofiel aan te bieden in combinatie met het Fat2-blad, terwijl de efficiëntie van het blad behouden bleef. De illustratie onderaan deze pagina toont de drukprofielen van verschillende Concept2-bladen.

Hoewel het bladtype van invloed is op de druk van de afstelling, moet je niet proberen om de druk aan te passen via het bladtype. Stel de druk af met de riemlengte, span en binnenlengte.

Na het kiezen van je blad, raden we je aan om je steel te kiezen.

Inpik
Zachtere grip van het water bij inpik Scherpere grip van het water bij inpik
Eerste 1/3 van de haal
Lichtere druk resulteert in snellere hendelsnelheid Zwaardere druk resulteert in tragere hendelsnelheid
Laatste 1/3 van de haal
Zwaardere druk resulteert in tragere hendelsnelheid Lichtere druk resulteert in snellere hendelsnelheid
Algemeen
“Zachter” steelgevoel “Stijver” steelgevoel