Vergelijk Indoor Rowers

De drie modellen zorgen ervoor dat je een machine kunt kiezen die het best aan je wensen en voorkeuren voldoet. Welke Concept2 roeimachine je ook kiest, je krijgt hoe dan ook een fantastische workout! Gebruik de informatie op deze pagina om te bepalen welk model de beste bij jou wensen past.

Het Model D en de Model E met elkaar vergeleken

3:05 minuten

Thuisgebruiker

 • Model D

  Model D

  Het Model D is onze bestverkochte machine. Het is de meest voordelige keuze en biedt alles wat je nodig hebt voor een fantastische workout in je eigen huis. Het Model D komt het bekendst voor bij buiten-roeiers die dezelfde training willen als op de meeste roeiclubs. Het Model D is de standaard voor wedstrijden op roeimachines of voor het vaststellen van scores voor de selectie.

 • Model E

  Model E

  Het Model E is een goede keuze als je de voorkeur geeft aan het uiterlijk van dit model.

  De hogere zithoogte van de Model E maakt het makkelijker om op- en af te stappen, vooral als je verminderd mobiel of flexibel in je knieën en heupen bent, als je moeite hebt je balans te houden, of als je vanuit een rolstoel op de machine klimt.

 • Dynamic

  Dynamic

  Als je thuis traint omdat je beter wilt worden op het water, overweeg dan de Dynamic. Hoewel iedereen kan leren om op de Dynamic te roeien, is deze machine speciaal ontworpen voor echte roeiers. Als je gewend bent te roeien op de Model D of E, zal de extra beweging op de Dynamic anders aanvoelen. Het is misschien beter er eerst een uit te proberen voordat je er een koopt. Zo ben je er zeker van dat je er plezier van zult hebben.

Hoewel de modellen D en E meer grondoppervlak innemen dan de Dynamic (244 cm versus 193 cm), kunnen ze in het midden uit elkaar worden gehaald voor opslag. Dit is belangrijk om te overwegen als je de machine wilt opbergen tussen je trainingen door.

Roeiverenigingen of roeiploegen

Model D

Het Model D is erg geschikt voor roeiverenigingen of roeiploegen, waarvan vele al een aantal Model D’s hebben. De lagere prijs geeft ook de mogelijkheid meer roeimachine aan te schaffen.

Dynamic

De Dynamic Indoor Rower, geïntroduceerd in 2010, is een andere optie om te overwegen voor roeiploegen. De Dynamic is ontworpen om meer te lijken op roeien op het water en stimuleert goede roeigewoontes. Twee of meer Dynamics kunnen eenvoudig met elkaar verbonden worden om de timing van bewegingen binnen een ploegenboot te trainen. Voor ploegentraining kunnen Model D en Model E ook gelinkt worden met Slidings (apart te koop).

Veel gebruik of
commercieel gebruik

Model E

Voor sportscholen en roeiclubs raden we Model E aan. De extra hoogte zorgt voor verbeterde toegankelijkheid en zichtbaarheid. De enome sterkte en de kracht van de PM5 monitor er dragen allemaal aan bij om de Model E de beste machine te maken voor dit soort gebruik.

Lichamelijke oefening of
schoolprogramma’s

Model D

Veel scholen kiezen voor de Model D met de PM5. Zo kunnen ze gebruik maken van de wedstrijdmogelijkheden van de PM5. De PM5 is ideaal om wedstrijden te houden met maximaal acht machines met een PM5. Er is geen extra materiaal nodig en scholieren vinden het geweldig! Je kan zes D modellen met PM5’s kopen voor de prijs van Vijf E modellen en het geld dat je bespaart gebruiken om de monitors op je oudere roeimachines te vervangen door PM5’s.


Specificaties

 
Model D Model E Dynamic
Totale Lengte

244 cm

244 cm

193 cm

Breedte

61 cm

61 cm

62 cm

Zithoogte

36 cm

51 cm

55 cm

Lengte Monorail

137 cm
Geschikt tot 96,5 cm binnenbeenlengte.
Extra lange monorail te verkrijgen tegen extra kosten. Neem contact op voor meer informatie.

137 cm
Geschikt tot 96,5 cm binnenbeenlengte.
Extra lange monorail te verkrijgen tegen extra kosten. Neem contact op voor meer informatie.

Geschikt voor lengtes van de binnenkant van het been tot 102 cm

Chain or Cord Vernikkelde ketting Vernikkelde stalen ketting Zeer Sterk Synthetisch aandrijfkoord
Chain/Cord Housing Deels omsloten Volledig omsloten Gedeeltelijk omsloten
Monitor

PM5

PM5

PM5

Power Requirement Gebruikt twee D-cel batterijen. Tijdens de training ontvangt de monitor energie van het draaiende vliegwiel om de levensduur van de batterijen te verlengen. Gebruikt twee D-cel batterijen. Tijdens de training ontvangt de monitor energie van het draaiende vliegwiel om de levensduur van de batterijen te verlengen. Gebruikt twee D-cel batterijen. Tijdens de training ontvangt de monitor energie van het draaiende vliegwiel om de levensduur van de batterijen te verlengen.
Maximaal Gewicht Roeier

227 kg getest door Concept2.*
*135 kg getest door European Stationary Fitness Equipment Testing Standard EN 20957-7.

227 kg getest door Concept2.*
*135 kg getest door European Stationary Fitness Equipment Testing Standard EN 20957-7.

227 kg

Constructie

Aluminium voorpoten, stalen achterpoten

Gesmeed staal

Gesmeed staal

Monitor Arm Plastic antiblokkeersysteem Draaibaar voor opslag en om de hoogte van de monitor in te stellen. De hoek van de monitor kan ook worden aangepast. Vaste aluminium monitor arm. De hoek van de monitor kan worden aangepast. Aluminium. Draaibaar voor opslag en om de hoogte van de monitor aan te passen. De hoek van de monitor kan ook worden aangepast.
Afwerking

Poedercoating

Poedercoating plus doorzichtige laklaag

Poedercoating

Kleuren

Lichtgrijs of zwart

Lichtgrijs met donkere blauw-grijze accenten

Lichtgrijs met donkerblauwe accenten

Opslag

Kan in twee delen worden opgesplitst voor makkelijke opslag

Kan in twee delen worden opgedeeld voor eenvoudige opslag

Moet volledig in elkaar gezet opgeslagen worden

Benodigde ruimte

In elkaar gezet: 244 cm x 61 cm
Voor gebruik: 274 cm x 122 cm
Voor opslag: 63.5 cm x 83.8 cm x 137.2 cm

Gemonteerd: 244 cm x 61 cm
Voor Gebruik: 274 cm x 122 cm
Voor Opslag: 68.6 cm x 119.4 cm x 137.2 cm

Gemonteerd: 193 cm x 61 cm
Voor Gebruik: 229 cm x 122 cm
Voor Opslag: 193 cm x 62 cm

Gewicht van de machine

26 kg

29 kg

42 kg

Afmetingen voor Verzending

Per doos: 38 cm x 54 cm x 143 cm

Twee dozen:
38 cm x 56 cm x 142 cm
33 cm x 64 cm x 71 cm

Twee dozen:
38 cm x 56 cm x 142 cm
33 cm x 23 cm x 196 cm

Gewicht bij Verzending

31 kg

Twee dozen:
Doos 1: 27 kg
Doos 2: 13 kg

Doos 1: 26 kg
Doos 2: 24 kg