Steelconstructie | Concept2

Steelconstructie

We bieden de volgende typen steelconstructie aan.

Ultralicht (Boordroeiriemen en Sculls)

De Ultralicht is onze standaard lichtgewicht-, koolstofvezel-steel die tegenwoordig het meest wordt gebruikt op alle roei- en wedstrijdniveaus. Door de jaren heen hebben we de constructie van deze steel verfijnd om hem zo duurzaam mogelijk te maken.

Skinny (Boordroeiriemen en Sculls)

Gemaakt van hoge module-koolstofvezel. De Skinny is een steel met een kleinere diameter die zachter aanvoelt. Dat is vooral handig voor degenen die de efficiëntie van het Fat2-blad willen, maar een minder stijf aanvoelende riem. De kleine diameter vermindert ook de windweerstand. Dat kan veel uitmaken bij tegenwind. Skinny stelen wegen hetzelfde als Ultralichte stelen.

Lage i (Alleen Sculls)

De Lage i-steel gebruikt hoge module-koolstofvezel in plaats van de standaard koolstofvezel die gebruikt wordt in Ultralichten. Met de stijvere koolstof hebben we minder materiaal nodig om een lichtere steel te maken. We gebruiken dezelfde hoge module-koolstof in het blad van de Lage i-scull om het totale gewicht te verminderen en een extreem laag zwaaigewicht te bereiken—het gewicht op het blad dat je voelt telkens als de riem van richting verandert. Roeiers met een hoger halentempo profiteren van de Lage i-sculls. Ontworpen voor serieuze roeiers. Deze sculls bieden minder weerstand tegen schokschade dan Ultralichten.