Stijfheidsopties | Concept2

Stijfheidsopties

Een blad en een steel werken als een systeem om een perceptie van riemstijfheid of “buigzaamheid” te creëeren. Onze nieuwere, efficiëntere blad-ontwerpen zoals onze Fat2, slippen minder tijdens de haal en laten de riem stijver aanvoelen. Onze oudere bladen, zoals de Big Blade, zijn niet zo efficiënt. Daardoor voelt de riem zachter aan. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met het bladtype als je de steelconstructie en de stijfheid kiest. Heb je nog geen blad uitgekozen? Dan raden we je aan dat nu te doen. Kom daarna terug om onze stijfheidsopties te lezen.

We bieden vier stijfheidsopties aan voor stelen: extra zacht, zacht, gemiddeld en stijf. Tenzij anders vermeld, zijn deze opties verkrijgbaar voor alle steelconstructies. Meestal geldt: hoe efficiënter het blad dat je hebt gekozen, des te belangrijker het is om een zachtere buigzaamheid in de steel te overwegen.

Heb je bijvoordeeld het Fat2-blad uitgekozen? Overweeg dan een zachtere buigzaamheid dan voor een Big Blade, Smoothie2 Normale Rand-Blad, of Smoothie2 Vortex Strip-Blad. Merk op dat we een Extra Zachte buigzaamheid-optie hebben toegevoegd voor onze Skinny steel. Deze optie is specifiek toegevoegd voor degenen die de efficiëntie van het Fat2-blad willen maar ook een zachter gevoel bij de inpik.

Extra Zacht

  • Alleen verkrijgbaar voor de Skinny-constructie.
  • Een goede keuze voor degenen die de efficiëntie van het Fat2-blad willen maar ook een zachter gevoel bij de inpik.

Zacht

  • De zachtste optie in de Ultralicht-constructie.
  • Een goede keuze voor kleinere atleten, vrouwen, of masters, vooral in combinatie met het Fat2-blad.

Gemiddeld

  • Ultralichte stelen met Gemiddelde buigzaamheid waren onze meest populaire steel en zijn nog steeds een goede keuze in combinatie met de Big Blade, het Smoothie2 Normale Rand-Blad en het Smoothie2 Vortex Strip-Blad.
  • Het Fat2-blad op een Gemiddelde buigzaamheid-steel is succesvol gebruikt door bemanningen die gewend zijn aan het uitgesproken, stevige “vastzetten” bij de inpik.
  • Dit is de stevigste optie voor de Skinny-constructie.

Stijf

  • Geschikt voor degenen met een voorkeur voor de stijfste steel.
  • Niet verkrijgbaar voor de Skinny-constructie.

Stijfheid Meten

Stijfheid wordt opgemeten aan de hand van de hoeveelheid afbuiging in een riem als een gewicht van 10 kg aan de nek wordt opgehangen. Zie illustratie hieronder.

Stijfheidsopties voor Boordroei-stelen
Opties Ultralicht Skinny
Extra Zacht n/a 5 cm
Zacht 4.5 cm 4.5 cm
Gemiddeld 3.5 cm 4 cm
Stijf 3 cm n/a
Werkelijke afbuiging binnen 0.25 cm van de bovenstaande getallen.
Stijfheidsopties voor Scull-stelen
Options Ultralight Skinny
Extra Zacht n/a 6.5 cm
Zacht 5 cm 5.5 cm
Gemiddeld 4.5 cm 4.5 cm
Stijf 4 cm n/a
Werkelijke afbuiging binnen 0.25 cm van de bovenstaande getallen.