Fat2-Blad

De Fat2 is ons meest recente blad-ontwerp. Het ontwerp is gebaseerd op alles wat we weten van efficënte bladen en op de op het water-tests die we uitvoeren. De Fat2 heeft de grootste potentie voor het verhogen van de snelheid van de boot.

Het Fat2-blad slipt minder in de eerste helft van de haal. Hij profiteert van de beschikbare winst in efficiëntie in dit deel van de haal. Later in de haal slipt hij makkelijker om het verlies dankzij opstuwing tijdens het laatste deel van de haal te verminderen. Zie Blad-Pad. Deze eigenschappen komen voort uit de extra wijdte van het blad, vortex-functies en kortere totale lengte.

Resultaten Optimaliseren

De Fat2 wordt gebruikt met een aanzienlijk kortere totale riemlengte dan de Smoothie2 Normale Rand. Afhankelijk van de bemanning, de afstelling en de omstandigheden varieert dit van 4–8 cm. Het is heel belangrijk de roeier niet te zwaar te belasten en daardoor biomechanische inefficiëntie te veroorzaken. Dat kan de hydrodynamische efficiëntie van het blad opheffen.

De Fat2 is het effectiefst bij grotere inpikhoeken, d.w.z. atleten die verder door de dolpin roeien.

Combineer het Fat2-blad met de Skinny shaft om een zachter gevoel te produceren en nóg meer drukprofiel, terwijl je nog steeds profiteert van het efficiënte blad-pad van de Fat2. De Skinny shaftvermindert het “stijve” gevoel van riemen met het Fat2-blad. Daardoor voelen ze meer aan als bladen met een gewone rand.

Fat2 Afmetingen
  Boordroeiboot Scull
Bladlengte 55 cm 46 cm
Wijdte aan de Top 19 cm 16.5 cm
Wijdte op het Breedste Punt 26.5 cm 23 cm
Sweeps
starting at
775
Sculls
starting at
580
Fat2

Hoogtepunten

  • Meest taps toelopende top van het blad
  • Grootste oppervlakte voor Vortex “plakkerige lepel”-actie
  • Krommingen om bij te dragen aan dieptecontrole
  • Vortex Strip
Kleur: Standaardwit

Kleuropties

Colored blades are available for an additional 25 € per blade. Lees meer

Klik hieronder op een kleur om de kleur van het blad te veranderen.

Standaardwit
1000 Serie
2000 Serie
3000 Serie
4000 Serie
5000 Serie
6000 Serie
7000 Serie
8000 Serie
9000 Serie