Concept2 SkiErg | Concept2

Concept2 SkiErg

Get the Concept2 SkiErg
1.040

Nu Kopen
SkiErg met PM5 1.040 €
SkiErg Floor Stand 270 €
Prijzen zijn inclusief BTW en verzending.

2 Jaar Garantie

Onze SkiErgs hebben op een aantal onderdelen een garantie van 2 jaar en op andere onderdelen een garantie van 5 jaar. Meer informatie ›

30 Dagen Geld Terug Garantie

Als je binnen 30 dagen na verzending van je SkiErg niet tevreden bent met ons product kun je het terugsturen. Je krijgt dan het aankoopbedrag van ons terug.

I have become a more efficient skier over the last few years thanks to the SkiErg.

Susan Dunklee, US Biathlon Team Member and Sochi Oympian, World Cup Silver and Bronze MedalistUnited States

  De Concept2 SkiErg maakt het Nordic skiën beschikbaar voor iedereen. Lang erkend als een van de zwaarste trainingen, Nordic skiën maakt je sterker en vergroot je uithoudingsvermogen en het traint je hele lichaam. De SkiErg kan gebruikt worden voor de dubbelstok-techniek en de klassieke ski-techniek (afwisselend je armen bewegen).

  De SkiErg gebruikt dezelfde vliegwielweerstand en elektronische monitorsystemen als onze roeimachine. Al sinds 1981 kiezen roeiers van over de hele wereld voor de roeimachine. Je kunt er dus vanuit gaan dat hij gebouwd is voor de lange termijn. De SkiErg is niet alleen duurzaam en goed gebouwd, hij is ook nog eens mooi. Hij heeft een geavanceerde monitor waarmee je direct de exacte data van je inspanningen kunt bekijken.

  Of je nou een vooraanstaande langlaufer bent die zijn afzetkracht wil verbeteren, een weekendhobbyist die in vorm wil komen voor het skiseizoen, of gewoon iemand die een geweldige training zoekt, de SkiErg helpt je om je doelen te bereiken.

  Performance Monitor

  De Performance Monitor is wat de Concept2 SkiErg van andere langlauf-trainingstoestellen onderscheidt. Mooi maar simpel in het gebruik. Je kunt er heel precies je resultaten mee beoordelen. Je kunt je progressie nauwkeurig bijhouden en je uitslagen vergelijken met anderen. Elke SkiErg wordt geleverd met de PM5 Performance Monitor.

  Vrijstaand of Aan de Muur

  Je kunt de SkiErg aan een muur monteren of met een onderstel op de vloer zetten. Montage aan de muur is de meest compacte optie. Het vloerstandaard, met zijn anti-slip-bord en zwenkwielen, is een alles-in-één oplossing die de SkiErg mobiel maakt. Hoe dan ook is de SkiErg gemakkelijk in elkaar te zetten en we bieden je al het gereedschap dat daarvoor nodig is..

  Zeer sterke koorden

  De SkiErg vertrouwd op zeer sterke koorden in het trek-systeem. Deze koorden zijn veel sterker dan staal, ze zijn ook zeer lichtgewicht wat resulteert in een soepel systeem.

  Vliegwiel en schuif

  De SkiErg reageert op je inspanning bij elke haal. Je hebt dus volledige controle over je inspanning en weerstand. Met de spiraalschuif kun je de luchtaanvoer naar het vliegwiel snel verstellen. Je kunt het gevoel van de haal dus aanpassen aan je voorkeuren. Of je nou wilt dat je training aanvoelt alsof je op vlak terrein bent of op een steile berg, de SkiErg beantwoordt aan je behoeften.

  Ergonomisch hendels zonder riempjes

  De ergonomische hendel van de SkiErg is comfortabel en heeft een goeie grip.

  Duurzame Makkelijk te Onderhouden Constructie

  Onze machines staan bekend om hun duurzaamheid en constructie. Stevig en gebouwd voor de lange termijn. Onze machines weerstaan heftig gebruik in lanflaufcentra, woonkamers, health clubs en militaire bases over de hele wereld. We zorgen dat onze machines makkelijk te onderhouden zijn. Daardoor kun je je focussen op het gebruik van je investering, in plaats van op het onderhoud.

  Gratis Accessoires

  Met de SkiErg PM5 wordt meegeleverd:

  • SkiErg Product handleiding
  • Performance Monitor Quick Start handleiding
  • Geïllustreerde montage handleiding met benodigde gereedschappen

  Optionele Accessoires

   
  Concept2 SkiErg
  Monitor

  PM5

  Power Requirement Twee D-cel batterijen nodig in de monitor. Tijdens de training geeft het vliegwiel vermogen aan de monitor zodat je minder batterij gebruikt.
  Frame

  Stalen boxframe met stalen haken boven en onder. Optioneel vloer onderstel is opgebouwd uit stalen frame-stukken met een anti-slip-bord.

  Afwerking

  Een laag poederglans met een heldere beschermlaag voor extra duurzaamheid

  Kleuren

  Zwart

  Space Recommendations
  • Aan de muur gemonteerd:
   • Breedte onder: 48,3 cm
   • Breedte boven: 52 cm
   • Diepte: 40,6 cm
   • Hoogte: 216 cm
  • Op de vloerstandaard gemonteerd: 61 cm x 132 cm x 216 cm
  Gewicht van de machine

  SkiErg: 46 lbs (20.9 kg)
  Vloerstandaardl: 35 lbs (16 kg)

  Afmetingen voor Verzending

  SkiErg: 21 in x 19 in x 49 in (54 cm x 49 cm x 125 cm)
  Vloerstandaard: 5 in x 26 in x 53 in (13 cm x 66 cm x 135 cm)

  Gewicht bij Verzending

  SkiErg: 61 lbs (28 kg)
  Vloerstandaard: 38 lbs (18 kg)

  Wat is het verschil tussen de dubbelstok-techniek en de klassieke ski-techniek?
  De SkiErg is ontwikkeld voor zowel de dubbelstok-techniek (beide armen tegelijk bewegen) als de klassieke ski-techniek (armen om en om bewegen). Met de dubbelstok-techniek gebruik je een grotere spieren groep wat resulteert in een groter aerobe vraag, calorie verbruik en een hoger kwalitatieve training. De klassieke ski-techniek geeft je ook een goede training waar je je spieren net anders en minder intensief gebruikt.
  Wanneer je de dubbelstok-techniek gebruikt train je elke haal je hele lichaam, je gebruikt je lichaamsgewicht om de hendels naar beneden te bewegen. Bekijk de techniek video en je ziet dat je benen de beweging maken alsof je aan het langlaufen bent in de sneeuw. Zowel je bovenlichaam als je benen worden getraind tijdens de SkiErg training.

  De klassieke ski-techniek gebruikt minder spieren tijdens een trainging dan de dubbelstok-techniek en geeft een mindere belasting, maar het is een zeer goede Ski-specifieke training voor Nordic Skiërs. Bij de klassieke ski-techniek kan het prettiger zijn als je de luchtschuif wat lager zet dan als je de dubbelstok-techniek gebruikt.

  Hoe train ik mijn benen met de SkiErg?
  Elke haal verbindt de armen, schouders, romp en benen in een naar beneden gerichte “crunch.” Je gebruikt je lichaamsgewicht om de hendels te helpen versnellen. Bekijk de techniek-videoclip en je ziet dat de benen het lichaamsgewicht omhoog duwen bij elke haal. Net als bij het skiën op sneeuw. Een training op de crosstrainer biedt je een training voor het hele lichaam. De benen worden minstens net zo goed getraind als het bovenlichaam.
  Waarom maakt een roeibedrijf een crosstrainer?
  Hoewel Concept2 vooral bekend is als een roeibedrijf, zijn flink wat leden van de Concept2-familie skiërs. Hier in het Noorden van Vermont zijn de meren minstens de helft van het jaar bevrozen. In de winter is er meer dan genoeg sneeuw. Skiën en roeien zijn twee van de sporten die het meeste van je conditie vragen en fungeren als effectieve cross-training in tegengestelde seizoenen. Beide sporten gebruiken het hele lichaam. Daardoor moeten het hart en de longen zuurstof leveren aan veel lichaamsspieren tegelijkertijd.
  Eigenlijk gebruiken we nu al een paar jaar variaties van onze roei-ergometer voor ski-training. De eerste keer dat we met dit idee speelden was in 1982. We gebruikten toen onderdelen van de Model A Roeimachine. Sindsdien hebben we onze ontwerpen verfijnd en we zijn blij dat we deze technologie aan skiërs kunnen aanbieden?