Indoorwedstrijden | Concept2

Indoorwedstrijden

Duizenden mensen hebben al ontdekt hoe spannend het is om wedstrijden teroeien op de roeimachine. Ben je klaar om je bij hen aan te sluiten? Dan is dit onderdeel iets voor jou!

De sport van het indoorroeien is bedacht in 1981. Concept2 ontwikkelde toen zijn eerste roeimachine en binnen een jaar had de eerste wedstrijd plaatsgevonden. Nu worden er jaarlijks honderden indoor roeiwedstrijden gehouden over de hele wereld, waaronder de CRASH-B Sprints—de wereldkampioenschappen indoor roeien. Onze wedstrijdkalender kan je helpen om een evenement bij jou in de buurt te vinden. We hebben ook een lijst van de internationale wedstrijden.

Indoorwedstrijden zijn open voor iedereen. Je hoeft geen kampioen te zijn. We moedigen iedereen aan om deel te nemen aan een wedstrijd. Of er op zijn minst een te komen bekijken. Het is een geweldig trainingsdoel om jezelf door de zware eerste sessies te slaan. Overweeg je om deel te nemen? Lees dan ons Eerste Wedstrijd Advies.

De meeste wedstrijden vinden plaats boven de Olympische regatta-afstand van 2000 meter. Er worden leeftijdsgroep-records voor erkend. Net als voor een aantal andere afstanden.

Belgische Indoor Wedstrijden:
OBIC

Nederlandse Indoor Wedstrijden:
NKIR
Amsterdam World Ergohead