Bladen Verven | Concept2

Bladen Verven

Ga je je bladen verven? Volg dan de instructies die gelden voor de bladen die jij hebt.

Het Verven van Witte Bladen met Fabriekslak

Factory Painted White Fat2 Blade
Witte Bladen met Fabrieksverf
(Bladen afgewerkt met de standaard witte poederlaag gemaakt vanaf November 2009 tot heden of de standaard witte urethaan gemaakt van 2007 tot November 2009)

Nieuwe bladen zijn in de Concept2-fabriek gelakt met een schuurbestendig epoxypoeder glanssysteem. Met de juiste voorbereiding gaat deze lak samen met de meeste andere laklagen, zoals acrylglazuur, acrylurethaan, of epoxyverf. Wil je de kleur van je blad aanpassen of extra verf of ontwerpen toevoegen, maak je bladen dan als volgt klaar voor het verven:

 1. Gebruik grijze grondverfspray en breng een lichte laag, of “gidslaag” grondverf aan op beide kanten van het blad vanaf een afstand van 45–50 cm. Dit werkt als een visuele richtlijn bij het schuren en onthult zwakke plekken of imperfecties tijdens het klaarmaken van het oppervlakte. Laat 5-10 minuten drogen.
 2. Gebruik schuurpapier van korrel 220. Schuur beide kanten van het blad totdat de glans eraf is. Schuur met de hand of met een vlakschuurmachine. (Met een vlakschuurmachine heb je de beste voorbereiding tegen de laagste inspanning.) BELANGRIJK: Voor een goede hechting van de verf moeten de bladen grondig zijn geschuurd.
  • Schuren met de hand:
   Begin te schuren in een hoek van het blad. Schuur de hele oppervlakte van het blad en verwijder de eerder aangebrachte gidslaag. Schuur de andere kant.
  • Schuren met een vlakschuurmachine:
   Schuur de achterkant van het blad tot aan en rondom het kegel-gebied. Schuur het kegel-gebied met de hand. Schuur de voorkant van het blad.
 3. Gebruik alcohol op een pluisvrije doek. Veeg over beide kanten van het blad om het stof van het schuren te verwijderen. Laat de alcohol volledig verdampen. BELANGRIJK: Voordat je je blad grondverft en verft:
  • Meng de grondverf/verf en breng hem aan volgens de instructies van de fabrikant (zie aanbevelingen voor verf).
  • Probeer de grondverf/verf uit op een klein deel van het geschuurde blad. Dan kun je je ervan verzekeren dat het geen bellen maakt of dat het er niet makkelijk afgeschraapt of –gepeld kan worden.
  • Beschilder de Vortex Strip NIET.
 4. Breng op het blad een grondverf aan die samengaat met de laklaag die je wilt gebruiken. Volg de instructies van de grondverffabrikant om de grondverf klaar te maken.
 5. Meng de grondverf (en de verdunner, als dat van toepassing is) volgens de instructies van de fabrikant. Gebruik een borstel- of schuimkwast en breng de verf in dunne lagen aan. Begin bij de randen van het blad. Zorg dat je overdadige verf op beide kanten van het blad gladstrijkt. Begin bij één uiteinde van de oppervlakte van het blad en breng de verf in gladde, gelijkmatige streken aan. Laat de verf drogen volgens de instructies van de fabrikant voordat je de gewenste lak aanbrengt. Let op: Eén laag levert geen goede resultaten op. We raden je aan om meerdere dunne lagen aan te brengen. Dikke lagen aanbrengen kan resulteren in druipers en slechte harding.

Bekijk een videodemonstratie van het vervan van witte fabrieksgelakte Concept2-bladen.

Normaal Gekleurde Fabrieksgelakte Bladen Verven

Custom Colored Blade
Normaal Gekleurd Blad
(Bladen gelakt met een normale verfkleur uit Concept2’s Normaal Urethaan Kleur Optie Systeem)

Nieuwe bladen zijn gelakt met een normale kleur uit Concept2’s Urethaan Kleur optie systeem in de Concept2-fabriek. Met de juiste voorbereiding gaan deze lakken goed samen met de meeste andere afwerklagen, zoals acrylglazuur, acrylurethaan, urethaan of epoxyverf. Maak deze bladen als volgt klaar voor het verven:

 1. Schuur de totale oppervlakte van het blad met een schuurpapier van korrel 220.
 2. Veeg het blad schoon met alcohol of verf-ontvetter voor auto’s.
 3. BELANGRIJK: Vóór het verven van het hele blad, raden we aan om de verf uit te proberen op een klein deel van je blad (zie aanbevelingen voor verf). Laat de verf volledig drogen voor de juiste hechting. Zorg dat het geen bellen maakt of dat het er makkelijk afgeschraapt of –gepeld kan worden. Is dit wel het geval? Neem dan contact op met Concept2 voor hulp.
 4. Spuit of borstel je laatste verflaag op de rest van het blad. Hebben je riemen de Vortex Strip? Verf het plastic vortex strip-kapje NIET.

Bladen Gemaakt in 2006 en Eerder Verven

Gray primed Blade
Blad met Grijze Grondverf
De grijze grondverf is ontworpen om gelakt te worden met acrylglazuur-verf voor auto’s of boten. Polyurethaan gaat niet samen met de grijze grondverf.

Maak grijze bladen als volgt klaar voor het lakken:

 1. Schuur de bladen lichtjes met fijn (korrel van 220) schuurpapier.
 2. Veeg de bladen schoon met alcohol.
 3. BELANGRIJK! Probeer de grondverf/verf uit op een klein deel van het geschuurde blad. Laat de verf volledig drogen voor een goede hechting. Verzeker je ervan dat het geen bellen maakt of dat het er niet makkelijk afgepeld kan worden. Verf dan de rest van het blad.
 4. Breng een laklaag aan van acrylglazuur-verf voor auto’s of boten. Hebben je riemen de Vortex strip? Verf het plastic vortex-kapje NIET.

Aanbevelingen voor het Verven

Voor het verven van Concept2-bladen raden we het gebruik van één van de volgende producten aan. Deze producten zijn direct verkrijgbaar, online of bij watersportwinkels. Zie onze video over het Blad Verven voor meer informatie (aanbevelingen voor het verven beginnen op 4:35).

 • Awlgrip (Awlgryp katalysator en –verdunner aanbevolen)
 • Petit (Petit grondverf aanbevolen)
 • Interlux

Het verven van de Compact Blade

Compact blade
Compact Blade

De Compact Blade, standaard op de Bantam Scull, is gemaakt van polypropyleen, vergelijkbaar aan het materiaal waar bumpers van de meeste auto’s worden gemaakt. Je gebruikt hiervoor een verf systeem ontwikkeld voor dit type plastic (PP of TPO), anders blijft de verf niet zitten.

Vraag eens bij je lokale autospeciaalzaak naar “bumper verf” voor de basis kleur voor je blad. Bij het kopen van bumper verf zit vaak ook een cleaner en een primer. VOLG DE FABRIEKS INSTRUCTIES

De volgende merken hebben we met goed succes getest:

 • SEM®
 • Dupli-color®
 • Urethane Supply Company® merken

Test één kant van het blad eerst voordat je de hele vloot gaat verven. Volg de fabrieksinstructies, zodat je later designs of strepen kan aanbrengen op je basis kleur.